2019. március 23., szombat - Beáta
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeEurópai uniós forrásból újítják fel Salgótarján "kolduspalotáit"

Európai uniós forrásból újítják fel Salgótarján "kolduspalotáit"


Európai uniós forrásból újítják fel Salgótarján "kolduspalotáit", az Acélgyári és a Salgó úti, rossz állapotú társasházak mellett a 264 lakásos önkormányzati garzonház átalakítását is elvégzik. A belvárosi terek megújításával is járó szociális városrehabilitációhoz 400 millió forintot nyert a város - jelentette be hétfői sajtótájékoztatóján Székyné Sztrémi Melinda (Fiedesz-KDNP), Salgótarján polgármestere.

Salgótarján

Képünk illusztráció!


A polgármester hozzátette: regionális keretből kapott támogatást az önkormányzat saját forrásból 509 millió forintra egészítette ki.
A pénzből többek között felújítják az acélgyár környékén a városképet rontó úgynevezett kolduspalotákat, a katolikus templom előtti teret, és az evangélikus lelkészi házat közösségi foglalkoztatóvá építik át, a szociális város-rehabilitációs munkálatok során felújítják az Erzsébet-teret, valamint a Garzonház korszerűsítését is elvégzik.


Ezen túl egy másik pályázati alapból 40 millió forintot fordítanak a női átmeneti szálló átépítésére is - mondta Székyné Sztrémi Melinda. A polgármester emlékeztetett arra, hogy a most bejelentett fejlesztéssel együtt zajlik a hetekkel ezelőtt kezdődött salgótarjáni funkcióbővítő városrehabilitáció, amelynek keretében a mozi és a Múzeum-tér újul meg a nógrádi megyeszékhelyen.


Lőrincz Gyula, a Salgótarjáni Városfejlesztési és Városüzemeltetési Iroda vezetője megjegyezte: példa nélküli, hogy európai uniós forrásokból tudnak ilyen mértékű beavatkozásokat végezni, és olyan lakóknak az ingatlanai is felértékelődnek ezáltal, akiknek sokszor a rezsi kifizetésére sincs elég pénzük.

Forrás:MTI/HIR PORT24

 

2013-04-29

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite