2019. július 23., kedd - Lenke
Keresés a tartalomban
BulvárEurovíziós Dalfesztivál - Ma van A Dal első elődöntője

Eurovíziós Dalfesztivál - Ma van A Dal első elődöntője

 

Ma este rendezik az Eurovíziós Dalfesztivál magyar versenyének első elődöntőjét: a Duna és a Duna World csatornán élőben látható A Dal című showból hatan jutnak tovább a középdöntőbe.

adal2016


A 61. Eurovíziós Dalfesztivál magyar válogatóversenyének végső szakaszába jutott harminc dal előadói közül a szombati első elődöntőben tíz lesz látható-hallható, közülük hat jut a középdöntőbe.


Közöttük lesz Benji (dalának címe: Kötéltánc), a ByTheWay (Free to Fly), az Egy Másik Zenekar (Kéne közös kép), Freddie - Fehérvári Gábor Alfréd (Pioneer), Mohamed Fatima (Ott leszek), a Mushu (Uncle Tom), Odett (Stardust), Tolvai Reni (Fire), Török Jázmin (Power of Love) és Veres-Kovács Petra (Singing Peace). A Dal 2016 műsorvezetője Tatár Csilla és Harsányi Levente, a zsűriben Zséda, Both Miklós, Frenreisz Károly és Pierrot ül.


Ahogy minden évben, ezúttal is látványos extra produkciókat láthatnak a nézők népszerű magyar előadóktól, a január 23-i első elődöntőben Király Viktor lép színpadra. A műsorhoz új intró készült a Budapesti Operettszínház zenészeiből alakult kamarazenekar közreműködésével. Az intrót minden héten aktualizálják az előző adás fellépőivel, az elsőben az előző évek "dalosai" bukkannak fel. Az intró mellett Turi Lajos irányításával látványos, dinamikus, fesztiválhangulatú nyitószám készül minden alkalommal az adott adás fellépőivel.


A verseny ötödik zsűritagja idén is a közönség; szavazni ingyenesen lehet A Dal 2016 applikációval és a verseny honlapján (mediaklikk.hu/adal), emellett sms-ben is lehetőség van voksolni a produkciók elhangzása alatt 1-től 10 pontig. Ezeket összesítik, átlagolják és hozzáadják a négy zsűritag pontjaihoz. Ez alapján öt dal és előadó kerül a középdöntőbe, emellett a közönség további egy számot továbbjuttathat kedvenc produkciója kódjának beküldésével.

 

Forrás: MTI/NÓGRÁD24

 

2016-01-23

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite