2019. május 23., csütörtök - Dezső
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeEU támogatásból fejlesztette a szociális ellátásokat a Bátonyterenyei kistérség

EU támogatásból fejlesztette a szociális ellátásokat a Bátonyterenyei kistérség


A fejlesztés 4 fő tevékenység köré épült fel: Kistérségi Szociális Központ új épületbe költöztetése; a bátonyterenyei Segítőkéz Idősek Klubjának kistérségi szintre való integrálása; Bátonyterenyén egy fogyatékosok ellátását végző intézmény megalapítása; illetve Sámsonházán egy szociális bázishely kialakítása.

 

szocközpontbt

Bátonyterenye Önkormányzatának Többcélú Társulása 186.657.438 Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült az ÉMOP- 4.2.1. C kódszámú, „Szociális alapszolgáltatások és gyermekjóléti alapellátások komplex-, valamint bölcsődék önálló fejlesztése" című pályázati kiíráson.


A Bátonyterenye Kistérségi Szociális Központ minőségileg megújult, új szolgáltatásokat nyújt, a már korábban is működő Idősek Klubja pedig kistérségi szintre került átszervezésre. A Bátonyterenye Kistérségi Szociális Központ az Egészségházzal egy épületbe, annak második emeletére került. A berendezési tárgyak, a bútorzat és a technikai felszerelés is megújult az ott dolgozók és az intézmény szolgáltatásait igénybe vevők érdekében. Szintén Bátonyterenye ad otthont a fogyatékosok nappali ellátását végző intézménynek mely feladatát szintén kistérségi szinten látja el.


Sámsonházán pedig egy kisebb épület felújítására került sor, mely során létrejött a településen egy olyan helyiség, melyben a családgondozó a feladatait megfelelő körülmények között tudja ellátni.

 

Forrás: Nógrád24

2011-06-01

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite