2019. március 21., csütörtök - Klaudia
Keresés a tartalomban
KultúraÉvadnyitó az egri színházban

Évadnyitó az egri színházban


Egri SzĂ­nházTíz bemutató kerül színpadra a 2010-2011-es évadban az egri Gárdonyi Géza Színházban. Az idén a hangsúlyt még inkább az ifjúság megnyerésére helyezik, amelyet egy külön ezt a feladatot ellátó közönségszervező segít - jelentette be a keddi évadnyitó társulati ülésen Csizmadia Tibor.


Az igazgató-főrendező a bemutatókat sorolva elmondta: a nagyszínpadon Csiky Gergely Prolik című tragikomédiáját, Paul Claudel Selyemcipő című "történetét", illetve Mihail Bulgakov Mester és Margaritáját láthatja a közönség. A tánctagozat Mozart Requiemjére koreografált bemutatót, a könnyű zenés műfaj kedvelői Huszka Jenő Gül Baba című daljátékát tekinthetik majd meg.
Újabb epizóddal folytatódik a társulat által alkotott, Csörgess Meg! név alatt futó Hivatal-Színháza, a stúdiószínpadon Fábri Péter Látogatók című színpadi játékát láthatja a publikum, illetve Hírlap-színház elnevezéssel itt is folytatódik az a sorozat, amelynek keretében a teátrum alkotói a Heves Megyei Hírlap című napilap egy-egy cikkét dolgozzák fel és állítják színpadra.
A gyerekeket La Fontaine Állatmesék című mese táncjátékával, valamint az Andersen-Svarc szerzőpáros Hókirálynő című zenés mesejátékával várják. Az igazgató arról is szólt, hogy a társulat vendégszerepel a Nemzeti Táncszínházban, a Thália Színházban, a Vidor fesztiválon, illetve Csehországban és Lengyelországban is.
Merczel József, a fenntartó Heves megyei Közgyűlés szocialista alelnöke bejelentette: megegyeztek Eger városával arról, hogy Csizmadia Tibor szerződésének lejártát követően csak az önkormányzati választások után ír ki közös pályázatot a teátrum igazgató-főrendezői posztjának betöltésére a két önkormányzat.


Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2010-08-25

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite