2019. március 23., szombat - Beáta
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeÉvértékelő Nógrád megyében

Évértékelő Nógrád megyében

 

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság tanácstermében értékelte a rendőr-főkapitányság elmúlt évi munkáját Dr. Nagy László r. ezredes megyei rendőrfőkapitány 2015. február 19-én.

evertekelonogradban

Fotó: police.hu


A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság elmúlt évet értékelő értekezletét Dr. Nagy László r. ezredes, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője Dr. Somssich Gabriella r. dandártábornok rendőrségi főtanácsos, az Országos Rendőr-főkapitányság Ellenőrzési Szolgálatának vezetője jelenlétében tartotta meg 2015. február 19-én a főkapitányság épületében.


Dr. Nagy László r. ezredes statisztikai adatokkal alátámasztva mutatta be a rendőr-főkapitányság tavalyi munkáját: Nógrád megyében 2014-ben a regisztrált bűncselekmények száma a rendőr-főkapitányság helyi és területi szerveinek eljárásaiban 42,6 %-kal kevesebb, mint előző évben. A megye „nyomozás eredményességi" mutatója 68,5 %, amely alacsonyabb, mint a 2013-as évben (74,6 %), de így is országos szinten a legjobb adat. A kiemeltként kezelt bűncselekmények körében is csökkenés figyelhető meg, megyénkben 2014-ben 7,9%-kal kevesebb kiemelt bűncselekményt regisztráltunk, mint előző évben.


A lakosság szubjektív közbiztonságérzetét leginkább befolyásoló bűncselekményi körben a számszaki adatokat tekintve javuló helyzet tapasztalható, Nógrád megye a szélsőségektől mentes, kiegyensúlyozott. Nógrád továbbra is az ország legkedvezőbb adataival rendelkező megyéi közé tartozik. A kiemelt bűncselekményi körben a megyei nyomozás eredményessége 51,7 %, amely magasabb, mint az előző évben (43,9 %) és országosan is ez a legjobb eredmény.


A közterületen elkövetett bűncselekmények Nógrád megyei adatai tekintetében 2014. évben is csökkenő tendencia tapasztalható. Ezen bűncselekmények iránti kiemelt rendőri figyelmet mutatja, hogy e kategóriában a nyomozási eredményesség 77,2 %, ami jelentős javulást mutat az előző évhez képest (64,3 %). Az eredmények emelkedő tendenciája és a megnövekedett közterületi jelenlét eléréséhez hozzájárult a polgárőrök az önkormányzatok és az ERFESZ segítsége, együttműködése.


A közlekedésbiztonság mutatói közül a kerékpárosok által okozott balesetek száma nőtt. Nógrád megye közútjain a személyi sérüléssel járó és halálos kimenetelű közúti balesetek és a közúti közlekedési balesetben elhunytak számában, valamint az ittasan okozott és személyi sérüléssel járó közúti közlekedési balesetek számában is csökkenés mutatható ki. A felmérések szerinti balesetveszélyes helyeken a rendőri jelenlétet fokozzuk.


A tavalyi év értékelésén túl Dr. Nagy László r. ezredes, megyei rendőr-főkapitány meghatározta a 2015. év feladatait, valamint kiemelte a társszervekkel, a polgárőrségekkel, a helyi önkormányzatokkal való együttműködést, a lakosság szubjektív közbiztonságérzetének és az állampolgárok rendőrségbe vetett bizalmának a megerősítését.

 

Forrás: POLICE/NÓGRÁD24

 

2015-02-20

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite