2019. április 23., kedd - Béla
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeEzer Gyerek: hátrányos helyzetű fiatalok ismeretszerzési lehetősége

Ezer Gyerek: hátrányos helyzetű fiatalok ismeretszerzési lehetősége


gyerekekHátrányos helyzetű fiatalok ismeretszerzésére teremt lehetőséget az Ezer Gyerek elnevezésű program, amely az Európai Unió támogatásával a Nógrád megyei Cered és a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Vásárosnamény térségében valósul meg.


A program szervezőinek - a Ceredi ARS Longa Művészeti Egyesületnek és a Vásárosnaményi Közéleti és Kulturális Egyesületnek - pénteki nyíregyházi sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy a két kisrégióban a 8-14 év közötti általános iskolások önkéntes jelentkezés alapján a biztonságos közlekedés, a környezetvédelem és a tolerancia, az együttélés kérdésköréről bővíthetik tudásukat a következő egy évben.

Jüttner Csaba, a vásárosnaményi szervezet elnöke elmondta, hogy az Európai Unió a társadalmi megújulás operatív programja keretében százszázalékos arányban finanszírozza az ismeretszerzés költségeit: 66 millió forintot bocsátott az egyesületek rendelkezésére.


Cered és Vásárosnamény környékéről a fiatalok a program honlapján - www.ezergyerek.hu - jelentkezhetnek a részvételre, és választhatják ki maguknak azokat a rendezvényeket, amelyekbe bekapcsolódnak. Összesen tizenöt, egy-egy napos rendezvény várja a gyerekeket, hat most tavasszal, kilenc pedig ősszel. Egy-egy alkalommal hatvanan-hatvanan kapnak lehetőséget tudásuk gyarapítására a három témakörben. Nyáron egyhetes tábor is várja az érdeklődő fiatalokat, méghozzá két alkalommal harmincan-harmincan vehetnek majd részt a szünidei oktatóprogramon.

Jüttner Csaba hangsúlyozta, hogy helyi pedagógusok és szakemberek bevonásával végzik mindhárom témakörben az oktatást, méghozzá gyakorlati, játékos formában, a legkorszerűbb szemléltető eszközöket használva. A szemléletformálás az elsődleges cél, hogy természetessé váljon a gyermekek között a közlekedési szabályok megtartása, a környezet védelme és a más kultúrájú, máshogyan élő emberek elfogadása, tisztelete.

A vásárosnaményi egyesület elnöke kiemelte, hogy szeretnék, ha mintaprogrammá válna az Ezer Gyerek, és más szervezetek, intézmények is átvennék, illetve tovább vinnék azt az elkövetkezendő években.


Forrás: MTI/Nógrád24.hu

 

2011-05-16

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite