2019. augusztus 21., szerda - Sámuel
Keresés a tartalomban
ItthonEzer sebből vérzik a munka törvénykönyvéről szóló javasat

Ezer sebből vérzik a munka törvénykönyvéről szóló javasat

Szili Katalin független országgyűlési képviselő szerint ezer sebből vérzik a munka törvénykövéről szóló törvényjavaslat, amit jól mutat az is, hogy a 299 paragrafusból álló előterjesztéshez 681 módosító indítványt nyújtottak be.

munkatorvenykonyve

Ivády Gábor szintén független képviselővel közösen tartott szerdai sajtótájékoztatóján a volt szocialista házelnök elmondta, hogy ketten 85 módosító indítványt jegyeznek a közel hétszázból.

Szili Katalin és Ivády Gábor módosító indítványaik közül kiemelték azokat, amelyek a nemzetközi jogszabályokhoz történő igazodást, az érdekképviseletek szerepének növelését, illetve a munkavállalók kiszolgáltatottságának csökkentését célozzák. A két politikus szeretné elérni például, hogy az új munka törvénykönyvében ne csak az üzemi tanácsoknak jusson hangsúlyos szerep, hanem a szakszervezeteknek is. Ugyancsak indítványozzák, hogy a munkavállalók számára a kötelező 8 órás pihenőidőt a munkáltatóknak egyben kelljen biztosítaniuk.

Az LMP képviselőcsoportjából tavaly októberben kilépett Ivády Gábor azt mondta, hogy a szakszervezeteket nem a Fidesz találta ki, és nem is a Fidesz fogja megszüntetni. Hangsúlyozta, hogy a szakszervezetek sok mindent túléltek és "ezt is túl fogják élni". Ha a szakszervezeteket ellehetetlenítik, az olyan, mintha a munkavállalóknak kivágnák a nyelvét - fogalmazott.


Forrás: MTI / HÍR PORT 24

 

2011-11-16

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite