2019. augusztus 26., hétfő - Izsó
Keresés a tartalomban
ItthonEzresével mondják fel a lakáshiteleket?

Ezresével mondják fel a lakáshiteleket?


lakashitelKét bank összesen tízezer hitelszerződés felmondását készítette elő a napokban - értesült a Magyar Nemzet, mely szerint azt nem tudni, hogy a szerződések között milyen arányban szerepelnek lakáshitelek, az időzítés azonban nem véletlenszerű: ha ugyanis a pénzintézetek mostanság teszik meg az előkészítő lépéseket, a faktorcégek a nem fizető adósok lakásait április végén akár dobra is verhetik, vagyis a procedúra a kilakoltatási moratórium lejárta után fejeződhet be.


A Magyar Nemzet információi szerint két bank összesen tízezer hitelszerződés egyidejű felmondását készítette elő a napokban, a végrehajtások előkészületeivel így akkor végezhetnek, amikor lejár a kilakoltatási moratórium.
A napilap "piaci körökből származó értesülésekre" hivatkozva azt írta: mindkét pénzintézet külföldi tulajdonban van és jelentős hazai ügyfélkörrel rendelkezik.


A Magyar Nemzetnek arról nincs információja, hogy ezen szerződések között milyen arányban vannak lakáshitelek.
Barabás Gyula, a Széchenyi Hitelintézet elnöke a lapnak azt mondta, még nem volt példa arra, hogy ezres nagyságrendben mondtak volna fel lakáshiteleket a bankok. Véleménye szerint ebben az esetben főleg áruhitelekről lehet szó, ezeket a pénzintézetek már korábban is nagyobb csomagokban adták tovább követeléskezelő cégeknek - tette hozzá.
A szakértő arról is beszélt a Magyar Nemzetnek, hogy az adósok készülnek a kilakoltatási moratórium végére: egyre többen jelentkeznek ki a munkahelyükről, hogy feketén dolgozzanak tovább, amivel így a bankok nem tudják levonni a törlesztést a fizetésükből, miután az árverezés után is milliós tartozásuk maradt.


Barabás Gyula közölte, a bankoknak egyébként nem is kell megvárniuk, hogy április közepén lejárjon a végrehajtási és a kilakoltatási moratórium, mert ez a tilalom a bírósági végrehajtásokra nem vonatkozik - olvasható a cikkben.

 

Forrás: Magyar Nemzet/HÍR PORT24

2011-01-07

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite