2019. július 19., péntek - Emília
Keresés a tartalomban
ItthonFákat döntött ki, autókat rongált meg a szél a fővárosban

Fákat döntött ki, autókat rongált meg a szél a fővárosban


Több mint negyven esethez riasztották pénteken délutánig a tűzoltókat a fővárosban az erős szél okozta károk miatt - tájékoztatta a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-t.

Viharfelhők Budapest felett


Kisdi Máté közölte, jellemzően fák dőltek ki, illetve tetőket, személygépkocsikat rongált meg az óránként 85-90 kilométeres sebességű széllökések nyomán lehulló törmelék. A XIII. kerületi Forgách utcában több mint harminc négyzetméteren bontotta meg a szél egy raktárépület tetejét, míg a XV. kerületi Rákos úton hat méter magasan tépte föl a szél a tető héjazatát. Senki nem sérült meg - tette hozzá.

Viharfelhők Budapest felett1


A XV. kerületben, a Drégelyvár utcában egy 15 méteres fát döntött ki tövestől a szél. Egy 12 méteres fa egy kerítésre és az úttestre zuhant a Kinizsi utcában. A XVI. kerületben, a Meszes utcában egy családi ház tetejére dőlt fa. A katasztrófavédelem arra figyelmeztet mindenkit, hogy a zárja be az ablakokat, illetve engedje le a redőnyöket, mert a kitört ablakok, a lehulló üvegszilánkok súlyos sérüléseket okozhatnak.


Az Országos Meteorológiai Szolgálat péntekre másodfokú riasztást adott ki az erős szél miatt a főváros területére. Eszerint szombatra virradó éjjel csupán átmenetileg veszít erejéből a szél, majd szombat késő délutántól mérséklődik fokozatosan a légmozgás.


Forrás: MTI/HÍR PORT24
MTI Fotó: Mohai Balázs

 

2013-12-06

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite