2019. július 16., kedd - Valter
Keresés a tartalomban
Üzleti negyedFAZ: Magyarország „speciális problémás gyerek”

FAZ: Magyarország „speciális problémás gyerek"


A Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) című német konzervatív lap a bécsi tőzsde teljesítményének alakulásával összefüggésben a magyar gazdaságról írt szerdán, a Handelsblatt című üzleti lap és az n-tv hírtelevízió pedig a hírportálján egy, a Magyar Nemzeti Bankról (MNB) szóló törvény módosításáról szóló törvényjavaslathoz benyújtott módosító javaslat elfogadásáról számolt be.

ujsag001


A FAZ pénzügyi és befektetési rovatában A bécsi parketten apátia uralkodik címmel jelent meg összeállítás a bécsi tőzsde teljesítményéről. A szerző, Michaela Seiser elemzőket idézve kifejtette: a kelet-európai térség kedvező lehetőséget jelent a befektetők számára, mert Nyugat-Európával ellentétben vannak úgynevezett nem telített piacok. Ugyanakkor a régió fejlődésében széttartó folyamatok figyelhetők meg; az egyik oldalon állnak a "szolid" államok, Lengyelország, Csehország és Szlovákia, a másik oldalon pedig "szanálásra váró problémás esetek" a Balkánon, valamint a "speciális problémás gyerek" Magyarország, ahol a nemzeti konzervatív kormány hirtelen változásokkal jellemezhető gazdaságpolitikával "gorombáskodik a befektetőkkel".


A Handelsblatt az internetes kiadásában beszámolt egy, az MNB-ről szóló törvény módosításáról szóló törvényjavaslathoz benyújtott kapcsolódó módosító javaslat elfogadásáról. Az üzleti lap Magyarország módosítja a jegybanktörvényt című beszámolójában megjegyezte, hogy az Országgyűlés az Európai Unió (EU) és a Nemzetközi Valutaalap (IMF) "nyomása alatt" szavazta meg a jegybankra vonatkozó "vitatott" törvény módosítását. Hozzátette: az EU és az IMF e lépéshez kötötte a "további hitelek" biztosítását, a törvényt pedig "egyebek között" azért bírálta, mert úgy vélte, hogy az csorbítja az MNB függetlenségét. Az n-tv hírtelevízió a hírportálján ugyanerről a témáról Magyarország enged az EU nyomásának címmel közölt beszámolójában úgy értékelte: "pénzt demokráciáért cserébe - erről szól a vita Magyarország és az EU, illetve az IMF között", e vitában pedig "szemlátomást" a szorult pénzügyi helyzetbe került ország kormánya "húzza a rövidebbet" .

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

 

 

2012-05-30

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite