2019. június 26., szerda - János
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeFebruárban szavaznak az utcanevekről Tolmácson

Februárban szavaznak az utcanevekről Tolmácson


Népszavazást tartanak a Nógrád megyei Tolmács községben, mert a lakosság egy része nem fogadja el az új közterületi elnevezéseket. A referendumot február 2-ra írták ki - tájékoztatta Torma Andrea jegyző szerdán az MTI-t.

szavazketto

Képünk illusztráció!


Az önkormányzat áprilisban közterületek elnevezéséről döntött a falu történelmét és hagyományait alapul véve. Az Alkotmány utca nevét Sziluska utcára, a Csokonai utcáét Zarándokra, a Szépvölgyi utcáét Füvellő utcára változtatták, a Tolmácsi út új neve Szent Lőrinc út, a Béke téré pedig Kovács Géza tér lett.


A lakosok egy része ezután aláírásgyűjtésbe kezdett a régi elnevezések visszaállításáért, és törvényességi felügyeleti vizsgálatot is kezdeményezett. A Nógrád Megyei Kormányhivatal jogszerűnek és törvényesnek ítélte a képviselő-testület határozatát, de javaslatára júniusban közmeghallgatást tartott az önkormányzat, és a kérdést további társadalmi egyeztetésre bocsátották a falu vezetői.


A következő képviselő-testületi ülésen újratárgyalták az utcanév-változásokat, és helybenhagyták korábbi határozatukat.
Az időközben összegyűjtött íveket 127 érvényes aláírással adták le, és mivel 120 elég lett volna, az önkormányzat kitűzte a népszavazást, amely ha érvényes és eredményes lesz, kötelező érvényű lesz a képviselő-testületre.
Tolmácson 763-an laknak, közülük 640-en jogosultak szavazásra.


Forrás:MTI/HÍR PORT24

 

2013-11-06

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite