2019. augusztus 20., kedd - István
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeFegyvereket és kábítószert foglaltak le Nógrád megyében - VIDEÓ

Fegyvereket és kábítószert foglaltak le Nógrád megyében - VIDEÓ

 

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóság munkatársai és a balassagyarmati nyomozók elfogtak egy szlovák állampolgárságú férfit és nőt, akiknek az előzetes letartóztatását a bíróság elrendelte - közölte Nógrád24.hu-val a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

fegyverek


A Balassagyarmati Rendőrkapitányság járőrei 2015. december 8-án 9 óra 40 perckor az egyik ipolyszögi parkolóban ellenőriztek egy külföldi rendszámú személygépjárművet és annak szlovák állampolgárságú férfi vezetőjét, valamint nő utasát. Az ellenőrzés alkalmával a rendőrök a jármű utasának táskájában körözés alatt álló személyi okmányokat, továbbá 0,4 gramm, míg a sofőr táskájában 25,6 gramm tömegű fehér színű kristályos anyagot, különböző kapszulákat és tablettákat találtak és foglaltak le. A házkutatáson a nyomozók a férfi lakásán további 31,8 gramm tömegű kábítószergyanús fehér színű kristályos anyagot, 20 gramm zöldes színű növényi törmeléket, különböző kapszulákat, valamint több fegyvert találtak és foglaltak le, melyek szakértői vizsgálata folyamatban van. A szlovák férfi a fegyverek tartásához szükséges hatósági engedéllyel nem rendelkezik.

drog1211


A nyomozás során beszerzett előzetes szakértői vélemény alapján a lefoglalt növényi törmelék és fehér színű kristályos anyag kábítószernek minősül, melyek hatóanyag tartalma meghaladja a csekély mennyiség felső határát.


A hatóság tagjainak a szlovák állampolgárságú nő igazoltatása és kihallgatása alkalmával valótlan személyi adatokat közölt, majd a személyazonosság megállapítását követően kiderült, hogy ellene a szlovák társhatóság elfogatóparancsot bocsátott ki.A 28 éves losonci férfit és a 20 éves selmecbányai nőt a rendőrök elfogták és a kapitányság épületébe előállították, bűnügyi őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatásukat, melyet a bíróság 2015. december 11-én elrendelt. A Balassagyarmati Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a férfi ellen kábítószer birtoklás és lőfegyverrel visszaélés bűntett, míg a nő ellen közokirat-hamisítás bűntett és kábítószer birtoklás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt, szakértők bevonásával folytatja a további eljárást.

 

Forrás: POLICE/NÓGRÁD24

 

2015-12-11

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite