2019. március 21., csütörtök - Klaudia
Keresés a tartalomban
ItthonFegyverrel akart pénzváltót rabolni, a rendőrök elkapták

Fegyverrel akart pénzváltót rabolni, a rendőrök elkapták


Fegyverrel akart kirabolni egy 24 éves férfi egy belvárosi pénzváltót, de az alkalmazott nem teljesítette a követelést, a rendőrök elfogták az elkövetőt - közölte honlapján a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) csütörtökön.

penzvaltorablas


Mint írták, egy férfi szerdán kora délután belépett a pénzváltóba, majd az euró átváltási kurzusáról érdeklődött, az alkalmazott pedig tájékoztatta, hogy 280 forintért adnak egy eurót. A férfi távozott, néhány órával később már egy fegyverrel tért vissza, amit a női alkalmazottra szegezett az üvegfalon keresztül és azt mondta, "Fel a kezekkel!". Az alkalmazott nem teljesítette a követelést, a támadó felszólítására annyit közölt vele, hogy "akkor is 280 forint az euró!". Ezt követően a férfi értékszerzés nélkül elmenekült a helyszínről. A támadás során sem lövés, sem sérülés nem történt.


A nő értesítette a rendőrséget, illetve a környékbeli pénzváltókat, és megadta az elkövető személyleírását. Nem sokkal később állampolgári bejelentés érkezett, hogy egy, a személyleírásra illő férfit láttak a Múzeum körúton, majd a rendőrök elfogták, ruhájából előkerült a támadáshoz használt fegyver, amely az elsődleges vélemény szerint gáz-riasztófegyver. F. Zsolt kihallgatása során elismerte a bűncselekmény elkövetését, a BRFK rablás miatt folytat eljárást ellene és kezdeményezték előzetes letartóztatásba helyezését is.


Forrás: MTI/HÍR PORT24
MTI Fotó: Mihádák Zoltán

2012-08-02

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite