2019. október 22., kedd - Előd
Keresés a tartalomban
ItthonFehér könyvet készített a főváros a legsúlyosabbnak tartott problémákról

Fehér könyvet készített a főváros a legsúlyosabbnak tartott problémákról

A főváros ötven legsúlyosabb problémájáról állított össze úgynevezett fehér könyvet a Városháza, ennek célja, hogy bemutassa, milyen állapotban kezdte meg a munkát az új városvezetés - jelentette be Tarlós István főpolgármester szerdán sajtótájékoztatón.

feherkonyv

Tarlós István úgy fogalmazott: "bár a könyv az ötven legsúlyosabb problémát tartalmazza, ne gondolják, hogy több nincs", de ezek a legfontosabbak, amelyeket ki kell emelni.

Emlékeztetett: korábban ígéretet tett, hogy összeállítják a hagyatékot, mert valamihez viszonyítani kell az eredményeket.
A gyűjteményben adatok és tények szerepelnek, amelyeket a hivatal munkatársai gyűjtöttek össze, vagyis azok, akik korábban is a házban dolgoztak - mondta a városvezető. Jelezte azt is: "neveket, konkrét személyekre vonatkozó vádakat senki ne keressen benne, nem ez volt a cél (...) nem akartunk megalázni, meghurcolni senkit".

A főpolgármester arra is kitért: az anyagban "a készítés időpontjának megfelelő pontosságú adatok vannak, amelyek nagyságrendileg igazak most és később is".

Tarlós István hangsúlyozta: az anyag kapcsán nem fog vitatkozni és kommentárokra reagálni, és ha valaki vitat valamit, a hírforrás megnevezése mellett az internetre teszik az érintett szerződést, bizonylatot, levelet, illetve határozatot, a dátum és az aláírók nevének feltüntetésével.

A főpolgármester arról is beszámolt: ez az anyag lezárja a múltat, ezután nem lehet "kommunikációs játékokkal" elferdíteni a tényeket. Példaként említette, hogy az MSZP az utóbbi időben elindított egy olyan kampányt, hogy a saját hibáikat, mulasztásaikat "a feledékenységre alapozva, karmesterszerű mozdulattal áttolják a másik térfélre". "Ilyet nem játszunk!" - mondta a főpolgármester.

A fehér könyv tartalmát két újságban és a főváros honlapján is közzéteszik, emellett nyomtatott példányt kapnak belőle közéleti személyiségek, újságírók, politikusok és politológusok. A főpolgármester jelezte: a füzet a Városháza saját nyomdájában készült, és "egy fillérbe sem került".

Tarlós István kérdésre válaszolva arról is szólt, hogy négy évig nem lehet az elszámoltatásból megélni, a fővárosban a folyamat már két évvel ezelőtt megindult. Mint mondta, az a másfél-két tucat ügy, amely a fővárosban előkerült, "már ott van, ahová való", számításai szerint nem várható, hogy továbbiakra bukkannak.

 

Forrás: MTI / HÍR PORT 24

Fotó: MTI

 

2011-07-06

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite