2019. augusztus 21., szerda - Sámuel
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeFejlesztés a balassagyarmati Ipoly Cipőgyár Kft.-nél

Fejlesztés a balassagyarmati Ipoly Cipőgyár Kft.-nél


A fogvatartottak munkáltatására létrehozott balassagyarmati Ipoly Cipőgyár Kft.-ben 380 millió forintos beruházást hajtanak végre, a direktfröccsöntött technológia fejlesztése lehetővé teszi, hogy saját márkát is teremtsenek - mondta Nemszilaj Sándor bv. ezredes, ügyvezető igazgató az MTI-nek szerdán.

Balassagyarmat


A Balassagyarmati Fegyház és Börtön mellett működő, 100 százalékban állami tulajdonú Ipoly Cipőgyár Kft. tavaly kiugróan jó évet zárt, több mint 40 ezer pár szolgálati bakancsot szállíthattak a belügyi szerveknek - mondta Nemszilaj Sándor. 2011-ben 168 ezer pár lábbelit értékesítettek, ebből 3 ezer pár került külföldre - tette hozzá. A cipőgyár várható 2011. évi árbevétele 1 milliárd 490 millió forint, hat év után vált újra nyereségessé a kft.


A cég 222 elítéltet foglalkoztat Balassagyarmaton központi és külső telephelyén, valamint az egri fióktelepen, ahol női fogvatartottak készítenek cipő-felsőrészeket. Munkaviszonyban 89-en állnak, a hivatásos állomány létszáma pedig 60. A termékek között vannak formalábbelik, klumpák, szolgálati cipők, illetve bakancsok, és dolgoznak egy új szolgálati cipő fejlesztésén is.


Nemszilaj Sándor elmondta: a munkavédelmi lábbeliket három módon értékesítik. A belföldi szabadpiacon 30-40 rendszeres vevőjük van, és gyártanak közbeszerzésekre is, most például a MÁV Zrt., a Magyar Posta és a Rail Cargo részére. Emellett a rendőrségnek, a katasztrófavédelemnek és a büntetés-végrehajtási intézeteknek is értékesítik termékeiket. Külföldre egy német-svájci tulajdonú cégen keresztül gyártanak bakancsokat a svájci vasút részére.


Az 1954-ben alakult cég 1994. január elsejétől működik kft.-ként. A gyárban 1997. óta alkalmazzák az ISO 9001 minőségirányítási rendszert, tavaly pedig bevezették a legmagasabb biztonsági előírásoknak megfelelő Katonai Minőségirányítási Rendszert is. Nemszilaj Sándor elmondta: hogy az elmúlt évig kizárólag a versenypiacról éltek, és bár erről a jövőben sem tudnak lemondani, de nagymértékben segíti a munkájukat a 2011-ben megjelent kormány- és BM rendelet.


Természetesen csak akkor, ha jó minőségben, versenyképes áron tudunk szállítani - tette hozzá. A rendelet értelmében meghatározott államigazgatási és belügyi szerveknek be kell nyújtaniuk lábbeli-igényüket, erre tehet ajánlatot a kft., és ezt az ajánlatot csak akkor utasíthatják el, ha a kft. nem tudja előállítani a kért terméket. A belső ellátást célzó rendelet egyaránt érinti a magyarországi büntetés-végrehajtásban működő 12 kft.-t.


Az ügyvezető igazgató beszámolt arról, hogy a 380 millió forintos fejlesztést a Gazdaságfejlesztési Operatív Programon nyert 100 millió forint, központi támogatás, saját erő és banki hitel révén valósítják meg. Ebből a pénzből vásárolják meg azt az új - Magyarországon egyedülálló - direktfröccsöntő gépet, amivel a poliuretán gumitalpszerkezetet is előállítják, ezt eddig nem tudták megoldani. Így azonban a honvédségi bakancsok gyártását is végezhetik.


Az üzemszerű termelés júliusban indulna be, az új technológiával stabilizálni tudják a minőséget, és adottá válnak egy új márka megteremtésének feltételei - tette hozzá Nemszilaj Sándor.


Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

 

2012-01-25

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite