2019. május 25., szombat - Orbán
Keresés a tartalomban
ItthonFejlesztésre fordították a felvett hitelt az V. kerületben

Fejlesztésre fordították a felvett hitelt az V. kerületben


PĂ©nz03A 6,8 milliárd forintnyi felvett hitel teljes összegét az V. kerület fejlesztésére fordította a fideszes kerületvezetés - közölte Puskás András, a kerület alpolgármestere.


A fideszes politikus arra reagált, hogy Szanyi Tibor, az MSZP kampányfőnöke és Pásztor Tibor, a kerület szocialista polgármesterjelöltje hétfői sajtótájékoztatón azt mondták, hogy a kerületi önkormányzatnak a felelőtlen gazdálkodás miatt van 14 milliárd forintos adóssága. Puskás András az MTI-vel azt közölte, a szocialista Steiner Pál polgármestersége ideje alatt az önkormányzat 6,6 milliárd forint hitelt vett fel, viszont az akkori városvezetés "semmilyen fejlesztési projektet nem bírt elkezdeni, illetve átadni a belváros területén".
A fideszes városvezetés ideje alatt további 6,8 milliárd forint hitelt vettek fel, de ezt az összeget fejlesztésre fordították - tette hozzá a fideszes politikus. Mint mondta, átépítették a Zrínyi, a Sas, a Dorottya, a Szende Pál, a Veres Pálné és a Deák Ferenc utcát. Felújították a Szabadság tér déli részét, és átadták az interaktív szökőkutat. Puskás András arra a kérdésre szeretne választ kapni: hova tűnt az a 6,6 milliárd forint, amit még a szocialista városvezetés vett fel hitelként?
Szanyi Tibor hétfőn azt közölte: minden egyes V. kerületi lakónak 520.000 forintos adósságot jelent ez a tartozás, míg a szocialista vezetésű önkormányzatoknál átlagosan néhány ezer forint ez az összeg. Példaként Angyalföldet és Kispestet említette, előbbinél 1.600, utóbbinál 2.700 forintnyi adósság jut egy emberre. Hangsúlyozta: ha valaki az őszi önkormányzati választásokon fideszes politikusokra voksol, akkor szembesülnie kell azzal, hogy az elmúlt négy évben jelentősen növelték az általuk vezetett önkormányzat adósságát.
Pásztor Tibor kifejtette, hogy a 14 milliárd forintos adósság fele devizahitel és január óta csak az árfolyamveszteség 400 millió forint volt. Emlékeztetett arra, éppen Rogán Antal V. kerületi fideszes polgármester korábban felelőtlennek nevezte azokat, akik devizahitelt vettek fel, holott az önkormányzat még 2008-ban is vett fel ilyen hitelt.

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2010-08-23

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite