2019. augusztus 21., szerda - Sámuel
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeFejleszti utastájékoztatási rendszerét a Nógrád Volán Zrt.

Fejleszti utastájékoztatási rendszerét a Nógrád Volán Zrt.


Megkezdi utastájékoztatási és forgalmi rend fejlesztési beruházását a Nógrád Volán Zrt.; a menetrendi információk javítása és a flottakövető rendszer kiépítése is része a beruházásnak, amelyet uniós pályázati támogatással, 335 millió forintból valósítanak meg - mondta Bucsok Lajos vezérigazgató.

Nógrád Volán


A vezérigazgató közölte: a 335 millió forintos fejlesztéshez 318 millió forintot nyertek el az Új Magyarország Fejlesztési Terv Észak-Magyarországi Operatív Program pályázatán, 17 millió forintot önerőből biztosítanak. Ismertette: a balassagyarmati és a szécsényi autóbusz-állomásokon központi vezérlő rendszer telepítésével korszerűsítik az utastájékoztatási rendszert, így megtörténik a pontos idő kijelzése, a pályaudvarok hangosítása, és nagyméretű LCD kijelzőn jelenítik meg a menetrendi információkat.


Ezen a két állomáson fedett, 20 férőhelyes kerékpártárolót is építenek. Emellett Salgótarjánban öt, Pásztón három, Rétságon és Bátonyterenyén két-két helyen korszerűsítik a tájékoztatást dinamikus megállóhelyi kijelzőrendszerek telepítésével, amelyek GSM kapcsolatban lesznek a központi felügyelő rendszerrel. Bucsok Lajos elmondta: a Nógrád Volán Zrt. állományába tartozó 187 darab autóbuszba GPS alapon működő jármű- és flottakövető rendszert telepítenek.


A 2012 áprilisára elkészülő beruházás kivitelezője a Swarco Traffic Hungária Kft. és az Info Sys Kft., a két cég közös ajánlattal nyerte meg a közbeszerzési pályázatot.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2011-06-14

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite