2020. május 26., kedd - Fülöp
Keresés a tartalomban
ItthonFeketegazdaság elleni szak a Corvinus egyetem továbbképző intézetében

Feketegazdaság elleni szak a Corvinus egyetem továbbképző intézetében


corvinus egyetemElső alkalommal indul belügyi gazdaság - feketegazdaság elleni küzdelem elnevezésű szakemberképzés a Budapesti Corvinus Egyetem (BCE) Közgazdasági Továbbképző Intézetében; október 31-ig összesen 33 másoddiplomás szakirányra lehet jelentkezni - közölte Gáspár Péter Pál, az intézmény főigazgatója.


Szintén először indítanak nemzetközi gazdasági kapcsolatok - nemzetközi piac, illetve egészségbiztosítási szakértői szakokat a BCE továbbképző intézetében - tette hozzá.
Mint Gáspár Péter Pál mondta, a kínálatukban szerepelnek egyebek mellett ingatlangazdálkodási szakértő, pénzügyi, marketing, vezetésszervezés és nemzetközi kapcsolatok szakok. Vannak ágazatspecifikus képzéseik is, ilyenek például az egészségügyi menedzsment, a környezetvédelem-gazdaság, a közigazgatás-gazdálkodás, illetve a felszámoló és vagyonfelügyeleti szakok.
A BCE Közgazdasági Továbbképző Intézetének jövő februárban induló másoddiplomás képzésére államilag elismert diplomával lehet jelentkezni. Összesen mintegy ezer hallgató járhat ezekre a szakokra, amelyeken a hallgatók tapasztalataikból fakadó igényeit is figyelembe veszik.
A mintegy negyven éve zajló képzésben részt vesznek mások mellett orvosok, kórházigazgatók, jogászok, mérnökök, közgazdászok, életkoruk pedig 30 és 60 év között alakult az utóbbi években. A továbbképzésben azok vesznek részt, akik vezető beosztásban vannak, potenciális vezetők, szakértők, vagy azzá akarnak válni - mondta a főigazgató.
Gáspár Péter Pál kitért arra, hogy az egyes csoportok 30-40 résztvevőből állnak, őket a BCE oktatóin kívül több külföldi egyetem tanárai, így - szakoktól függően - a pittsburghi és franciaországi egyetemek professzorai képezik. A foglalkozásokat általában hetente egy alkalommal, jellemzően pénteken vagy hétvégén tartják.


Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2010-09-19

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite