2019. július 19., péntek - Emília
Keresés a tartalomban
ItthonFekete hétfő a mai az új adórendszerben

"Fekete hétfő" a mai az új adórendszerben


A munkavállalók "fekete hétfőjéről" beszélt győri sajtótájékoztatóján Molnár Ákos, a Vasas Szakszervezeti Szövetség nyugat-dunántúli koordinátora. A múlt hét második felében kapták meg a dolgozók a januári fizetésüket, így sokuk számára mostanra vált világossá, hogy "jó pár ezer forinttal" kevesebbet kaptak, mint korábban - mondta Molnár Ákos, aki szerint egy átlagosnak mondható,120 ezer forintos fizetés bérkompenzáció nélkül mintegy 8.100 forinttal csökken.

Pénz4


Hozzátette: elfogadhatatlannak tartják, hogy sok munkáltató úgy adja meg a kompenzációt, hogy a cafeteria- vagy más, a kollektív szerződésben rögzített juttatásból farag le.  Molnár Ákos megjegyezte: tudomásuk van olyan esetről, amikor úgy bújik ki egy munkáltató az elvárt béremelés alól, hogy továbbra is nyolc órában dolgozó alkalmazottját négyórás munkára jelenti be.


Potyondi Antal, a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetének megyei titkára arról beszélt: az ágazatukban dolgozók kétharmada vitt haza kevesebbet az adóváltozások miatt; ennek magyarázata a fizetések "minimálbérhez közeli szintje". Ráadásul - tette hozzá - a szektorban sok olyan cég akad, amely eddig sem pályázott állami támogatásra, ezután sem tervezi ezt, így nem éri őket hátrány, ha elmarad az elvárt béremelés. A multik jellemzően azzal érvelnek, hogy különadó sújtja őket, valamint jelentős forgalomcsökkenés elé néznek amiatt, hogy nem váltható be náluk az Erzsébet-utalvány - tette hozzá.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

2012-02-13

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite