2019. július 23., kedd - Lenke
Keresés a tartalomban
ItthonFeketeruhások és kiabáló romák Hajdúhadházon

Feketeruhások és kiabáló romák Hajdúhadházon


hajduhadhazaHajdúhadházon járőrözik demonstratív jelleggel a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület. Akciójukat figyelemfelhívásnak szánják, mivel az egyesület szerint a Hajdú-Bihar megyei településen rengeteg a rablás és nem megfelelő a közbiztonság.


A Heves megyei Gyöngyöspata után Hajdúhadházon járőrözik demonstratív jelleggel a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület - közölte Rubi Gergely jobbikos országgyűlési képviselő, az egyesület tagja. Két hétig tartó, mintegy kétszáz tagjukkal végrehajtandó akciójukat figyelemfelhívásnak szánják, mivel az egyesület szerint a Hajdú-Bihar megyei településen rengeteg a rablás, nem megfelelő a közbiztonság - tette hozzá. Rubi Gergely szerint erről nem a rendőrség tehet, ugyanis rendkívül kevesen vannak, sok esetben egyetlen járőr jut a három szomszédos településre: Hajdúhadházra, Téglásra és Bocskaikertbe.


"Szeretnénk, ha nem csak ilyenkor, hanem máskor is megerősített erőkkel lenne jelen a rendőrség" - utalt a politikus arra, hogy akciójuk idején több mint negyven rendőr tartózkodik a városban. Azt is szeretnék elérni, hogy a debreceni lovas rendőrök ne csak idegenforgalmi látványosságok legyenek a turisztikai szezonban, hanem a Hajdúhadház környéki erdőkbe, mezőgazdasági földekre is eljutnának, ahol sok a lopás, a rablás. Rubi Gergely szavai szerint a lakosság örömmel fogadta az egyesület járőreit, akiket 12 családi házban szállásolnak el, élelmezésüket szintén helybeliek vállalták. A Jobbik vasárnap demonstrációt tart Hajdúhadházon Vona Gábor pártelnök részvételével.


Semmilyen incidens nem történt kedd délutánig


A településen, ahol nagyszámú roma él, rend van, kedd délutánig semmilyen incidens nem történt - tapasztalta a helyszínen az MTI tudósítója. Néhány autóból helyi roma lakosok kikiabálnak a járőrözőkre, majd tovább hajtanak. A városházán hivatalosan nem tudnak az akcióról, ugyanis az egyesületnek a járőrözést nem kell bejelentenie. Korábban a város polgármestere azt nyilatkozta, ők nem kérték az egyesület segítségét, a közbiztonságot a rendőrséggel és a polgárőr szövetség helyi csoportjával fenntartják.


Balog Zoltán, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára múlt pénteken Budapesten arról beszélt: a magyar kormány nem fogja tűrni, hogy kivegyék az állam kezéből az erőszak monopóliumát. "Senki nem engedheti meg magának, hogy rendteremtő szerepben, a rendőrséget helyettesítve lépjen föl" - mondta az államtitkár.


A Heves megyei Gyöngyöspatán a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület tagjai március elejétől csaknem három héten át járőröztek, állításuk szerint a megszaporodott bűncselekmények miatt. Hejőszalontán április 2-án a Jobbik vonult fel "a cigányok által elkövetett bűnök" ellen tiltakozva. A megmozdulás ellen az LMP és több civil szervezet tiltakozott a Borsod megyei településen.


A témához kapcsolódó cikkeink:


Megjelent a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület Hajdúhadházon>>>


A hajdúhadházi romák éhségsztrájkba kezdenek, ha a Szebb Jövőért tovább játőrözik>>>


Forrás: MTI/HÍR PORT24

2011-04-12

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite