2019. július 17., szerda - Endre, Elek
Keresés a tartalomban
ItthonFékjavító programot hirdet az MSZP

Fékjavító programot hirdet az MSZP


Lendvai Ildikó leköszönő pártelnök közölte: társadalmi ellensúlyokra van szükség, ezért a közvéleményt kell a negyedik hatalmi ággá tenni.

Lendvai Ildikó


Tájékoztatása szerint a "fékjavító program" részeként az MSZP az Alkotmánybírósághoz fordul a kormánytisztviselői törvény újbóli elfogadása ellen. Kezdeményezi a médiatörvény zárószavazásának elhalasztását, valamint levelet küldött ez ügyben Neelie Kroes EP-biztosnak és az Európai Parlament szocialista frakcióvezetőjének.


Emlékeztetett arra, hogy a közjogi ellensúlyok lebontásának és szűkítésének két eszköze van: új törvények elfogadása és olyan személyi döntések, amelyekkel Fidesz-frakciótagok kerülnek különböző posztokra. Lendvai Ildikó a közjogi fékek lebontásának folyamatából az önkormányzatokban az ellenéki kontroll szűkítését, a jegybank folyamatos támadását, Papcsák Ferenc elszámoltatási kormánybiztosi kinevezését, Domokos László ÁSZ-elnöknek jelölését, a médiahatósági összevonásokat és Szalai Annamária várható kinevezését, illetve Schmitt Pál Fidesz-alelnök államfőnek jelölését emelte ki.


Kitért arra: Schmitt Pál, Orbán Viktor embere tesz majd javaslatot államfőként a legfőbb ügyész és a Legfelsőbb Bíróság elnökének személyére. Ezzel a három hatalmi ágból egy lett - fogalmazott.
Szavai szerint a múlt hét a "gátrombolás hete" volt, mert a lezajlott a köztisztviselői törvény újraszavazása, benne az indok nélküli elbocsátással, és a médiatörvény módosítói javaslatainak elutasítása. Ide sorolta azt is: megtörtént a próbája annak is Kárpáti Zsuzsannánál, hogyan lehet megalázó módon azonnal kirakni kormánytisztviselőket. Schmitt Pál programjából pedig kiderült: ő nem lesz a gyors törvényalkotásnak sem a gátja, sem az ellensúlya.


Lendvai Ildikó úgy látja: különösen azért is kellenek a fékek, mert a kormánykerék nem fordul jó irányba és anyagi k

árt okoz az embereknek. Példaként a forint és a svájci frank árfolyamának alakulását említette.
Felhívta a figyelmet arra, hogy a lakáshitek 90 százaléka svájci frankban van, és havi 50 ezer forintos törlesztésénél 7-15 ezer forinttal is emelkedhet törlesztő részlet.


Fogarasiné Deák Valéria szocialista politikus a sajtótájékoztatón közölte: július 1-jén, a Köztisztviselők Napján tartanak először - majd utána kéthetente - ingyenes jogsegélyszolgálatot azok számára, akiket kormányhivatalokból vagy a közszférából elküldenek.

 


Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2010-06-27

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite