2019. április 18., csütörtök - Andrea
Keresés a tartalomban
ItthonFelállhat a parlamenti vizsgálóbizottság Sukoró ügyében

Felállhat a parlamenti vizsgálóbizottság Sukoró ügyében


Parlament belsĹ‘A parlament őszi ülésszaka alatt valószínűleg felállhat a sukorói kaszinóberuházást vizsgáló parlamenti bizottság, mivel az MSZP és a Jobbik is támogatja a Lehet Más a Politika (LMP) kezdeményezését.


A vizsgálóbizottság felállításához 78 képviselő aláírására van szükség. A 16 fős országgyűlési frakcióval rendelkező LMP csütörtökön jelentette be, hogy vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezi a Sukoróra tervezett kaszinóberuházás ügyében. A Fidesz későbbre ígért tájékoztatást az ügyben.
Szabó Zoltán szocialista politikus pénteki sajtótájékoztatóján közölte, hogy pártja is támogatja a vizsgálóbizottság felállítását. A szocialista politikus hozzátette: 2009 nyarán támogatták a Fidesz által kezdeményezett, hasonló célú bizottságot is, de hiába született annak felállításáról parlamenti határozat, a testület nem kezdhette meg munkáját, mert a Fidesz nem delegált tagokat.
Hegedűs Tamás, a Jobbik frakcióvezető-helyettese az MTI kérdésére azt mondta: annak érdekében, hogy az igazság kiderüljön, pártja is támogatja a sukorói ügyet vizsgáló parlamenti bizottság felállítását. Hozzátette azonban: a Jobbik az egész Sukoróra tervezett kaszinóberuházás ügyét szeretné feltárni, és, mint kiemelte, szeretnék azt elkerülni, hogy az ügyben az MSZP megpróbálja elterelni a figyelmet az előző kormány felelősségéről.
Karácsony Gergely, az LMP frakcióvezető-helyettese csütörtökön azt mondta: az ügyben fontos tisztán látni, de a kormány vizsgálódásai "egyelőre eléggé szelektívre" sikerültek. Emlékeztetett arra, hogy az LMP levélben kérte a miniszterelnököt, hogy árulja el, korábban miről tárgyalt a befektetővel. Megjegyezte, úgy tűnik, hogy a történet egyik fontos tanúja a miniszterelnök, és a vizsgálóbizottság felállításának egyik eredménye az lehet, hogy kiderül, miről tárgyalt Orbán Viktor a befektetővel.
Nagy Anna kormányszóvivő szerdai sajtótájékoztatóján újságírói kérdésre válaszolva mondta el, Orbán Viktor januárban pártelnökként volt jelen a sukorói kaszinó-beruházással kapcsolatban folytatott megbeszélésen.


Forrás: MTI/HÍR PORT24

2010-08-13

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite