2019. augusztus 18., - Ilona
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeFelborult egy autó Nógrád megyében

Felborult egy autó Nógrád megyében


Az elmúlt 24 órában egy személyi sérüléssel és két anyagi kárral járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a megye rendőrei - közölte Nógrád24.hu-val a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

balesetnograd0220

Forrás: police.hu


Drégelypalánk irányából Ipolyvece irányába lakott területen kívül közlekedett személygépkocsijával egy 21 éves nő 2018. február 19-én 11 óra 35 perc körül, amikor az általa vezetett járművel áttért a menetiránya szerinti bal oldali forgalmi sávba, ahol a havas útpadkára lehaladt és az úttestre visszatérve megpördült, majd tetejére borulva állt meg. A baleset következtében a gépkocsiban egyedül tartózkodó jármű vezetője könnyű sérülést szenvedett.


Az elmúlt 24 órában még további két - anyagi kárral járó - közúti közlekedési balesetről érkezett bejelentés a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába.


Kérjük, hogy mindig az időjárási-, látási- és útviszonyoknak megfelelően vezessék gépjárműveiket! Tartsanak nagyobb követési távolságot és lassabban közlekedjenek! A téli közlekedés fokozott figyelmet igényel.


Indulás előtt tájékozódjanak a várható időjárásról és az útviszonyokról!


A várható csapadékos időjárás miatt felhívjuk a gépkocsivezetők figyelmét arra, hogy közlekedésük során legyenek tekintettel a korlátozott látási viszonyokra, valamint a csúszós utakra, és a szokásosnál is jóval óvatosabban közlekedjenek! Járműveik sebességét mérsékeljék úgy, hogy biztonságosan tudjanak közlekedni, és autójuk megcsúszását még korrigálni tudják!


Vezetés közben célszerű a kormányt két kézzel fogni, a könnyebb manőverezés érdekében. A havas, jeges, nedves úton javasolt a nagyobb követési távolság tartása, amely a sebességtől függően akár a normál sebesség háromszorosa vagy ötszöröse is lehet, tekintve, hogy a tapadási tényező csökkenése miatt a féktávolság rendkívüli mértékben megnő. Ilyenkor érdemes a kialakult forgalom dinamizmusát követni, és az előzést kerülni.


A gyalogosok észlelése esős, illetve havas időben nehezebb, ezért kérjük, hogy a gyalogos-átkelőhelyeknél vezessenek lassabban, körültekintőbben!


A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság balesetmentes közlekedést kíván!

 

Forrás: POLICE

2018-02-20

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite