2019. augusztus 23., péntek - Bence
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeFelfüggesztett börtön öt volt határőrnek

Felfüggesztett börtön öt volt határőrnek


bíróságÖt volt balassagyarmati határőrt felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt csalás, sikkasztás és magánokirat-hamisítás miatt a Balassagyarmati Városi Bíróság; a vádlottak fellebbeztek, az ítélet nem jogerős - közölte a Nógrád Megyei Bíróság szóvivője hétfőn.


Barsi József elmondta: K. Attila elsőrendű, Sz. János másodrendű és H. József harmadrendű vádlottat 1 év 10 hónap börtönbüntetésre, míg Sz. Richárd negyed- és H. László ötödrendű vádlottat 1 év két hónap börtönre ítélte a bíróság, de a szabadságvesztés végrehajtását valamennyiük esetében három év próbaidőre felfüggesztette. H. József kivételével 100 ezer és 400 ezer forint közötti pénz mellékbüntetést is kiszabott a bíróság, K. Attila pedig lefokozás révén elveszítette eddigi rendfokozatait.


A vádirat szerint az összesen 5 millió 258 ezer forintos kárt okozó határőrök - a 2007. december 31-ével megszűnt Balassagyarmati Határőr Igazgatóság volt munkatársai - a jegyzőkönyvek szerint selejteztek és megsemmisítettek, a valóságban azonban eltettek maguknak ruházatot, bútorokat, építési anyagot és műszaki cikkeket. K. Attila az igazgatóság megbízott vezetője, Sz. János ellátási főelőadó, H. József segédelőadó, míg Sz. Richárd és H. László raktáros volt az igazgatóságon. Az ügy hatodrendű vádlottja, H. Sándor vállalkozó, akinél a vádirat szerint két alkalommal történtek fiktív vásárlások. Őt felmentette a bíróság.

 

Forrás: MTI/Nógrád24.hu

2010-12-13

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite