2019. július 23., kedd - Lenke
Keresés a tartalomban
ItthonFeljelentené Vadai Ágnes férjét a kormánybiztos

Feljelentené Vadai Ágnes férjét a kormánybiztos


Budai GyulaFeljelentést javasol az elszámoltatási biztos Vadai Ágnes MSZP-s országgyűlési képviselő férjének ügyében.


Feljelentené Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztos a volt fővárosi MSZP-s képviselőt. Vadai férje, Egerfai József több mint négymillió forintért adott tanácsokat a főváros tulajdonában levő Parking Kft.-nek 2009-ben "a felszíni parkolási koncepcióval kapcsolatban" - írta a Magyar Nemzet.


Felvetődött azonban annak a gyanúja, hogy valódi munkavégzés nem történt, ezért februárban Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztos - a fővárosi önkormányzattal közösen - vizsgálatot indított. A vizsgálat lezárult, a lap birtokába került jelentés szerint Budai Gyula levélben fordult Tarlós Istvánhoz és a Parking Kft. jelenlegi vezetéséhez, hogy tegyenek feljelentést.


Budai jelentős értékre elkövetett hűtlen kezelés és csalás, továbbá a számvitel rendjének megsértése miatt javasol büntetőfeljelentést. Horváth Csaba szocialista politikus a köztévé reggeli műsorában ezzel kapcsolatban elmondta: a kampányban, mint téma jelent meg a felszíni parkolás, nem, mint tanácsadás.


„Ez egy bedobott gumicsont volt" - tette hozzá, mondván, hogy ahogyan felmerült, a kampánnyal együtt le is csengett ez a kérdés. Kiemelte: ha valaki feljelentést akar tenni, akkor tegyen; vizsgálja meg a független magyar rendőrség és bíróság, hogy történt-e bármilyen szabálytalanság. Horváth Csaba hozzáfűzte, bár ismeretei erről hiányosak, ő nem tud arról, hogy történt volna szabálytalanság.

 

Forrás: Magyar Nemzet/MTI/HÍR PORT24

2011-04-06

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite