2019. április 21., - Konrád
Keresés a tartalomban
ItthonFeljelentést tesz az ajánlószelvény-gyűjtés ügyében a Jobbik

Feljelentést tesz az ajánlószelvény-gyűjtés ügyében a Jobbik


jobbikA Jobbik ismeretlen tettes ellen feljelentést tesz annak alapján, hogy az LMP kampányfőnöke egy lapinterjúban arról beszélt, a Fidesz és roma szerveztek is ajánlószelvényeket kínáltak fel nekik - jelentette be a Jobbik főpolgármester-jelöltje.


Staudt Gábor azt mondta, hogy ha ezek az esetek valóban megtörténtek, akkor az LMP-nek a Fidesz ellen feljelentést kellett volna tennie. Hozzátette, hogy várja az ügyben a Fidesz véleményét illetve "elhatárolódását". Karácsony Gergely, az LMP kampányfőnöke a Népszabadságnak azt mondta, voltak informális felajánlkozások a Fidesz oldaláról "cédulasegítség" ügyében, de romaszervezetek is megkörnyékezték a pártot; "mindegyiket visszavertük" - fűzte hozzá.
Staudt Gábor felhívta a figyelmet arra, hogy az LMP-nek nem sikerült minden fővárosi kerületben polgármesterjelöltet állítania, miközben főpolgármester-jelöltet igen. Véleménye szerint "szembetűnő a különbség a két kopogtatócédula-szám között", ezért feltette a kérdést: ha ennyien támogatták Jávor Benedeket, hová tűntek azok az ajánlószelvények, amelyeket a polgármester- illetve képviselőjelöltekre lehetett leadni? Mint mondta, annak ellenére, hogy Karácsony Gergely azt állítja, visszautasították a megkeresést, számára "nagyon gyanús" az ügy.
Staudt Gábor kijelentette azt is, hogy az LMP "olyan gyorsasággal és olyan mennyiségben" gyűjtötte össze az ajánlószelvényeket, "amiről már nem csak politikai pártok, hanem (...) különböző politológusok, szociológusok", a baloldali Societas és az MSZP is azt mondta, hogy az lehetetlen.
A Jobbik főpolgármester-jelöltje kitért arra, hogy egyelőre csak LMP-s aktivisták ellen folynak nyomozások az ajánlószelvényekkel való visszaélés vagy vásárlás ügyében.


Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2010-09-07

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite