2019. március 26., kedd - Irén
Keresés a tartalomban
ItthonFeljelentést tett az MTVA a Duna TV műsorgyártási szerződései miatt

Feljelentést tett az MTVA a Duna TV műsorgyártási szerződései miatt


Feljelentést tett pénteken a Fővárosi Főügyészségen a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) a Duna TV korábbi vezetése által kötött műsorgyártási szerződések ügyében.

Szabó László


Szabó László, az MTV kommunikációs igazgatója az MTI-nek elmondta, a feljelentést az MTVA vezérigazgatója, Böröcz István és Kálomista Gábor producer tették meg, miután egy belső vizsgálat kiderítette, hogy a Duna TV másfél évvel ezelőtt olyan szerződéseket kötött a filmgyártásra, amelyeknél felmerül a csalás, sikkasztás és hűtlen kezelés gyanúja.


Szabó László kifejtette, hogy a Duna TV akkori vezetése nem győződött meg arról, hogy a megbízott cégek képesek-e a megrendelt filmek legyártására. Ezek a cégek ugyanis általában a rájuk bízott munkát kiszervezték másik cégeknek. A megrendelt filmek egy része a mai napig sem készült el, és vannak olyanok, amelyek adásba szerkeszthetőségét most vizsgálják. Szabó László elmondása szerint a szerződések összértéke mintegy másfél milliárd forint.


Cserháti Ágnes, az MTVA szóvivője múlt pénteken közölte, hogy feljelentést tesznek a Duna Televízió Zrt. által 2010-ben, Cselényi László elnökségi időszaka alatt megkötött egyes műsorgyártási szerződések vonatkozásában. Szabó László akkor az MTI-nek elmondta: mintegy nyolc olyan cég lehet érintett az ügyben, amely a Duna TV-vel kötött műsorkészítési szerződést, ám a filmeket más vállalkozással gyártatta le az eredetileg vállalt összeg 30-40 százalékáért.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

2011-10-07

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite