2019. június 21., péntek - Alajos
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeFelkészült a télre a bátonyterenyei Városüzemeltetés

Felkészült a télre a bátonyterenyei Városüzemeltetés


November 15.-e óta a téli üzemmód szerint dolgoznak a helyi városüzemeltető cég munkatársai. A hó eltakarításában, a síkosság-, illetve fagymentesítésben résztvevők időben fogják megtudni, hogy pontosan milyen útvonalon és milyen gépekkel kell dolgozniuk.

bavu_tel

Teljes készültség

- Társaságunk 6 munkatársa dolgozik majd a hétvégeken, ünnepnapokon és munkaidőn túl szinte 24 órás ügyeletben - mondta lapunknak Nagy Attila, a Bátonyterenyei Városüzemeltetési Nonprofit Kft. igazgatója, aki hozzátette azt is: a gépparkot előkészítették, az utak, járdák hóeltakarítását négy járművel (két IFA, egy kistraktor és egy multicar, ekével és szószóróval felszerelve) látják el. Jelenleg 15 tonna só, és 40 tonna egyéb szóróanyag áll rendelkezésükre, amennyiben azonban ez kevésnek bizonyul természetesen időben gondoskodnak az utánpótlásáról. Az igazgató kitért rá: a feladatok elvégzése során elsőbbségben részesülnek majd az intézmények, a forgalmasabb utak és a csomópontok. A pontos útvonalról egyébként tájékoztatják is a lakosságot.

A lakosoknak is kötelessége a hóeltakarítás

Akárcsak a korábbi években, idén is a Városüzemeltetés feladata az intézmények járdáin, a kiemelt területeken, valamint a meredek és forgalmas útszakaszokon a hó eltakarítása. A saját portája előtt viszont minden tulajdonosnak kötelessége síkosságmentessé tenni a járdát. Nem lehet elégszer ismételni, hogy járdán és zöldterületen tilos az útszóró só használata. Ezeken a helyeken csak a növényekre veszélytelen környezetbarát szóróanyag használható.

bavu_tel1

Fejlesztenének és munkahelyeket is teremtenének 2015-ben

A BÁVÜ igazgatója a téli felkészülés mellett arról tájékoztatott minket, hogy még ebben az évben egy új gépjárművet is sikerült vásárolniuk, melyet a város gyularakodói hulladéklerakó-telepén használnak majd. Mint mondta, a beszerzésre azért volt szükség, mert ebben az időszakban plusz terhelés alatt van a terület. Nagy Attila elmondta azt is: jövő évben több fejlesztést is szeretnének megvalósítani. Többek között komposztáló és válogatóüzem építését tervezik a lerakóhelyen, mellyel hozzávetőleg harminc új munkahelyet teremtenének.


Remenár János/NÓGRÁD24
Fotók: Szebeni Ádám

 

2014-11-21

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite