2020. május 30., szombat - Zsanett, Janka
Keresés a tartalomban
ItthonFelmentették a kórház igazgatóját

Felmentették a tatabányai kórház igazgatóját


Azonnali hatállyal felmentették beosztásából a tatabányai Szent Borbála Kórház igazgatóját - erősítették meg az intézmény titkárságán az MTI értesülését hétfőn.

korhaz

Kovács József volt főigazgatót szolgálati telefonján már nem lehetett elérni, mert a készüléket leadta a kórházban. Az MTI úgy tudja, a volt főigazgató a péntek esti orvosbálon jelentette be, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériumából telefonon közölték vele: megszüntették a munkaviszonyát.

Kovács Józsefet a Komárom-Esztergom megyei közgyűlés 2009 július elején nevezte ki a tatabányai kórház élére. Korábban a nagykanizsai, azt megelőzően az egri kórház vezetője volt, elmondása szerint a két közgyűlés - bírósági döntések értelmében - jogellenesen szüntette meg a munkaviszonyát.

Balogh Márta, a kórház sajtóreferense arról tájékoztatta az MTI-t, hogy az intézményt március elsejétől megbízott főigazgatóként Lőke János, a pszichiátriai osztály korábbi vezetője irányítja. A kórház intézményvezetői posztjára február 18-án írtak ki pályázatot, a jelentkezés határideje március 18. A megbízott főigazgató mandátuma a pályázatok elbírálásáig szól.

Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) csütörtökön hozta nyilvánosságra 20 kórház gazdálkodásának ellenőrzését. A jelentés szerint a Szent Borbála Kórházban több mutató is romlott. A szállítói kötelezettségek 2012. június 30-án elérték az 1,1 milliárd forintot, ebből 810 millió forint már lejárt.

Az ÁSZ megállapításai szerint romlott az ágykihasználtság, az aktív ellátásban az intézmény 4 százalékkal, a járóbeteg-ellátásban pedig 20-30 százalékkal lépte túl a teljesítményvolumen-korlátot. A CT kivételével romlott továbbá a nagy értékű műszerek, valamint a műtők kihasználtsága.

A kórházban jelenleg is folyamatban van egy 800 millió forintos felújítás. Ötszáz elöregedett ablakot cserélnek ki az intézmény egyik szárnyában, szigetelik az épületrész homlokzatát és tetőzetét összesen 7600 négyzetméteren, ezzel évente 35 százalékkal csökkenhet az energiafogyasztás.

A Szent Borbála Kórház Komárom-Esztergom megye legnagyobb egészségügyi intézménye, 928 ágyas, 158 orvost és 814 egészségügyi szakdolgozót foglalkoztat.

Forrás:MTI/HÍR PORT24

 

 

2013-03-04

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite