2019. március 24., - Emőke
Keresés a tartalomban
ItthonFelmetették Bende Pétert a fővárosi tűzoltóparancsnokot

Felmetették a Bende Pétert a fővárosi tűzoltóparancsnokot


Bende PéterFelmentette Bende Péter fővárosi tűzoltóparancsnokot szerdai ülésén a Fővárosi Közgyűlés; a tábornok nyugállományba vonul. Bende Péter január 25-én tölti be 58. életévét, s a hatályos, a fegyveres szervek hivatásos állományú tagjainak szolgálati viszonyáról szóló 1996. évi XLIII. törvény szerint nyugdíjba kell vonulnia. A tűzoltó tábornok január 26-val megy nyugdíjba, addig ellátja feladatait.

Bende Péter 1979. május elsején tette le a tűzoltóesküt. A Fővárosi Tűzoltó-parancsnokságra 1980-ban került, gazdasági és műszaki területeket irányított. 1994-ben lett parancsnokhelyettes, 2000. február elseje óta parancsnokként irányítja a szervezetet.

Az ülésen Hoffmann Imre katasztrófavédelmi főigazgató-helyettes méltatta Bende Péter munkásságát, kiemelve, hogy az elmúlt években a Fővárosi Tűzoltó-parancsnokság vezetőjeként segítette a főváros környéki önkéntesek munkáját, jó kapcsolatot alakított ki a nemzetközi szervezetekkel és nagy tekintélyt szerzett a Magyar Tűzoltó Szövetség elnökeként.
Bende Péter elköszönt a közgyűléstől, és azt mondta, a legszebb beosztás a fővárosi tűzoltóparancsnoké. Hangsúlyozta: a főváros folyamatos támogatása nélkül nem tudtak volna működni, és arra kérte Tarlós István főpolgármestert, hogy ugyanígy támogassa az új parancsnok munkáját is.

Horváth Csaba (MSZP) frakcióvezető köszönetét fejezte ki a nyugdíjba vonuló parancsnoknak az elvégzett munkájáért.

Bende Péter nyugdíjba vonulása után Varga Ferencet, a fővárosi tűzoltóparancsnok eddigi mentési helyettesét bízzák meg a Fővárosi Tűzoltó-parancsnokság vezetésével, január 26-i hatállyal. Varga Ferenc korábban a III. kerületi parancsnokságot vezette.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

 

2010-12-15

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite