2019. július 21., - Dániel
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeFelmondja a Mátraszőlőssel kötött oktatási társulási megállapodását Pásztó

Felmondja a Mátraszőlőssel kötött oktatási társulási megállapodását Pásztó


iskolaFelmondja a Mátraszőlőssel 2007-ben kötött oktatási társulási megállapodását Pásztó városa, mivel sem 2010-ben, sem pedig 2011-ben nem jutottak egyezségre abban, hogy az iskoláját négy éve megszüntető település mennyit fizessen a gyerekeket iskoláiba fogadó városnak.


Tasi Borbála, Pásztó jegyzője elmondta: városuk a legminimálisabb hozzájárulást állapította meg, ennek ellenére ajánlatukat Mátraszőlős nem fogadta el. Az iskolafenntartáshoz az idei hozzájárulásuk immár 17 millió forinttal kevesebb, mint amit Pásztó igényel.


A meg nem fizetett pénz hiánya pedig veszélyezteti a Mátra-aljai kisváros költségvetését. Mátraszőlős április 30-ig kapott haladékot az oktatási társulás közös megszüntetésére, ha nem jutnak egyezségre, Pásztó felmondással szünteti meg a két önkormányzat közti szerződést, Mátraszőlősnek pedig saját magának kell gondoskodni a tanulói elhelyezéséről.

Az emberi lelemény mérhetetlen. A tisztességet és a becsületet az érdekek felülírják, és egyes emberek sajnos még a jogszabályokat sem veszik figyelembe. Kár hogy gyermekekre és szülőkre is szüksége van Pásztó város önkormányzatának céljai eléréséhez. Ezt pedig úgy hívják zsarolás - mondta a Nógrád24.hu-nak Tóth Gyula Mátraszőlős polgármestere. A bíróság hivatott az igazság kiderítésére, ez a korrekt útja annak, hogy kiderüljön kinek van igaza - tette hozzá Mátraszőlős polgármestere.

 

Még több Nógrád megyei hír:


Óvodások ismerkedtek a katonák életével>>>


Árokba hajtott egy busz Nógrád megyében>>>


Új Ipoly-híd épül Szécsény közelében>>>


Balassagyarmaton nem lesz adóemelés>>>

 

 

Forrás: Nógrád Megyei Hírlap/Nógrád24.hu

 

2011-04-11

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite