2019. március 22., péntek - Benedek
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeFeltételhez kötik a bérpótló juttatást Balassagyarmaton

Feltételhez kötik a bérpótló juttatást Balassagyarmaton


BalassagyarmatMájustól a lakókörnyezet rendben tartásához kötik a bérpótló juttatás kifizetését Balassagyarmaton - mondta a Nógrád megyei város alpolgármestere. Csach Gábor közölte: a módosított szociális rendelet május elsején lép hatályba, addig tájékoztatják a lakosságot a változásról.

Balassagyarmaton csaknem hétszáz segélyezettet érint a rendelkezés, amelynek értelmében a bérpótló juttatásban részesülők kötelesek biztosítani lakókörnyezetük rendezettségét. Így például rendeltetésszerűen használni a szeméttárolót, gyomtalanítani a kertet, tisztán tartani az ingatlan előtti járdát, letakarítani arról a havat, tisztítani a ház előtti átereszeket. Előírták azt is, hogy a lakott épület állaga nem veszélyeztetheti az ott élők vagy mások életét, testi épségét, illetve, hogy a megfelelő állapotú kerítésnek meg kell akadályoznia a háziállatok elkóborlását.

Mindezt ellenőrzik, miután valaki benyújtja az ellátás iránti kérelmét, s az ellenőrzés folyamatos lesz. Ha a lakókörnyezet nem felel meg az előírtaknak, a kérelmező 15 napot kap a rendbetételre, és kérelmét mindaddig elutasítják, amíg eleget nem tesz a feltételeknek. A már segélyben részesülők esetében ilyen esetben megszüntetik a támogatás folyósítását. Megvonják a támogatást akkor is, ha az érintettek akadályozzák a lakókörnyezet ellenőrzését.

 

Forrás: MTI/Nógrád24.hu

 

2011-04-06

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite