2019. május 25., szombat - Orbán
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeFémipari szakembereket vár Győr Nógrád megyéből

Fémipari szakembereket vár Győr Borsod és Nógrád megyéből


A győri és Győr környéki, fémipari kis- és középvállalkozások minőségi szakember utánpótlását Borsod-Abaúj-Zemplén, illetve Nógrád megyéből oldanák meg a most induló kísérleti programmal, amelynek résztvevői partnerségi megállapodást írtak alá hétfőn Győrött.

nogradmegyeegy

Czomba Sándor szerint a program sikerre van ítélve, mert valós problémákra reagál. A Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára kifejtette: nem cél, hogy " újkori népvándorlás" induljon meg, de sokan évek óta nem találnak munkát a borsodi és a nógrádi térségben, és számukra bér- és lakhatási támogatással meg kell teremteni a munkába állás lehetőségét.

olaggergo

HIRDETÉS

A kezdeményezéssel a két északi megye álláskeresői munkalehetőséget kapnak azokban a szakmákban, amelyekből a győri cégeknél hiányzik a képzett munkaerő. A programba 160 embert vonnak be a tervek szerint, számukra megoldják a lakhatás és a munkába járás feltételeit is - mondta Rimányiné Somogyi Szilvia, a Győr- Moson -Sopron megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjának igazgatója.

A programot - amelyre 320 millió forintot fordítanak - a győri vállalkozások generálták munkaerő igényeikkel. Mostanáig húsz vállalkozás jelezte, hogy bekapcsolódik a projektbe és megfelelően képzett munkaerőt foglalkoztat. A programot kezdeményező Professio Fémipari és Szakképzési Klaszter tagvállalatain kívül más cégek, sőt már multinacionális vállalkozások is érdeklődnek a kezdeményezés iránt.

Borsodban több mint 3500, Nógrádban mintegy 1000 fémipari szakmunkás keres munkát. Ebből a körből választják ki a 160 szakmunkást, akik vállalják, hogy az otthonuktól távol dolgoznak. Számukra a program három hónapos képzéssel indul, amelynek során olyan ismereteket szereznek meg, amelyekre a foglalkoztató vállalatoknak szükségük van.

A programban együttműködik a három megye munkaügyi központja, a Nemzeti Munkaügyi Hivatal, a Győr-Moson-Sopron megyei Kereskedelmi és Iparkamara és a Professio Klaszter.

Forrás:MTI/HÍR PORT24

 

2012-11-12

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite