2019. március 26., kedd - Irén
Keresés a tartalomban
NagyvilágFerenc pápa imanapot hirdetett meg a szíriai békéért

Ferenc pápa imanapot hirdetett meg a szíriai békéért


Szeptember 7-re nemzetközi böjt- és imanapot hirdetett meg Ferenc pápa a szíriai béke érdekében.

I Ferenc


Emeljük magasba a kiáltást: békét akarunk a világban! Ne legyen többé háború! Nem az erőszak vezet a békéhez, a háború háborút szül - hangoztatta Ferenc pápa vasárnap délben a Szent Péter téren az Úrangyala-imádság (Angelus) előtt mondott hosszú békefelhívásában. Az egyházfő hozzátette, hogy Szíriában a párbeszéd a béke egyetlen útja.


"Minden fél tegye le a fegyvert, és hagyja magát lelkiismerete szavától vezetni, hogy az egyéni érdekek védelmébe való bezárkózás helyett bátran és határozottan lépjenek rá a találkozók és a tárgyalások útjára" - mondta Ferenc pápa egy nappal Barack Obama amerikai elnöknek a Szíriával szembeni katonai csapásról szóló bejelentését követően.


Az egyházfő határozottan elítélte a vegyi fegyverek használatát Szíriában. Kijelentette, hogy aggódik a Szíriában történtek miatt, és tart a háborús helyzet esetleges drámai alakulásától. A Szíria, a Közel-Kelet és az egész világ békéjéért meghirdetett imanappal kapcsolatban Ferenc pápa azt mondta, hogy "az emberiségnek szüksége van a békét hirdető tettekre". A szeptember 7-i imanap központi helyszíne a római Szent Péter téren lesz: Ferenc pápa vezetésével itt fognak imádkozni este hét órától éjfélig.


Vatikáni közlemény szerint Ferenc pápa a szíriai helyzetről szombaton rendkívüli megbeszélést tartott a szentszáki államtitkárság és diplomácia vezetőivel.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2013-09-01

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite