2019. június 19., szerda - Gyárfás
Keresés a tartalomban
BulvárFérjhez ment Viktória

Férjhez ment Viktória


Az 1200 meghívott között ott volt az európai arisztokrácia többsége, valamint a japán trónörökös és hitvese is.

Viktoria esküvő1


Kimondta a boldogító igent szombaton a svéd koronahercegnő, Viktória és hitvese, egykori fitneszedzője, Daniel Wresling, immár Vdstergötland hercege.


A trónörökös svéd divattervező, Pdr Engsheden alkotta krémszínű mennyasszonyi ruhában, ötméteres uszállyal, kezében svédországi nyári virágokból kötött fehér bokrétával, fején diadémmal jelent meg. Ez ugyanaz volt, mint amit 34 évvel ezelőtt, ugyanezen a napon édesanyja, Szilvia királyné XVI. Károly Gusztáv királlyal kötött esküvőjén viselt a stockholmi dómban.

 

Viktoria esküvő


Az 1200 meghívott között ott volt Beatrix holland és II. Margit dán királynő, Albert belga király és Paola királyné, Abdullah jordániai király és Rania királyné, Fülöp spanyol trónörökös, Naruhito japán trónörökös és hitvese, Maszako hercegnő.


Az esküvő után a hercegi pár a főváros központjába ment (az út egy részét egy feldíszített bárkán téve meg a festői fekvésű stockholmi öbölben), s útközben ünneplők százezrei üdvözölték őket. A királyi palotában költik majd el az esküvői vacsorát.

 

Viktoria esküvő2


A világ három legnagyobb hírügynöksége, az Associated Press, az Agence France Presse és a Reuters bojkottálta az esküvőt a videoközvetítések korlátozása miatt: emiatt ezek a hírügynökségek szombaton egyáltalán nem tudósítottak az eseményekről. A szertartásra kizárólag az SVT svéd televízió kapott bebocsátást, és szigorúan korlátozták a videofelvételek Svédországon kívüli terjesztését.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

2010-06-19

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite