2019. augusztus 19., hétfő - Huba
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeFesztiváldíjat kapott a salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház

Fesztiváldíjat kapott a salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház

 

Fesztiváldíjjal tért haza történetének első ilyen megmérettetéséről a salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház: a Thália Színházban megrendezett Vidéki Színházak Fesztiválján a zsűri a műhelyteremtő alkotómunkáért fesztiváldíjat ítélt a mindössze ötödik évadát kezdő teátrumnak.

fesztivaldij_1


A szeptember 5. és 11. közt Budapesten rendezett találkozón a Hazatérés című tragikomédiával szerepelt a Zenthe társulata, a darabot Gyuriska János rendezte, a szerepeket Mikó István, Erdélyi Gábor, Csernák János, Máté Krisztián, Albert Péter és K. Müller Zsófia alakították.


Lantos Anikó fesztiváligazgató elmondta: ötödik alkalommal kezdődött a Thália Színház évada a Vidéki Színházak Fesztiváljával, amelyen hét nap alatt kilenc produkcióval várták a nézőket. Mint mondta, a fesztivál látogatottsága kimagasló volt, minden előadást telt ház előtt játszottak, a rendezvény csaknem 4 ezer nézőt vonzott. A fesztivált nagy szakmai érdeklődés kísérte.


A fesztiváligazgató kiemelte: a produkciók közül hármat - a Bánk bán, a Moliere: Tartuffe és a Ványa bá című előadást - a közmédia rögzítette. Elmondta: a produkciókat öttagú zsűri értékelte, amelynek munkájában rész vett Térey János író, drámaíró, műfordító, Gabnai Katalin színikritikus, Pindroch Csaba, a Thália Színház színművésze, Kézdi Beáta, a Heti Válasz színház-rovatának szerzője és Cseh Bettina közönségzsűri tag. A díjakat az idén is Szilágyi Imre debreceni grafikusművész készítette.

fesztivaldij_2


A legjobb előadás díját a Ványa bá című produkció nyerte el; Csehov művének címszerepét Mertz Tibor alakította. A legjobb férfi alakítás díját Varga Zoltán, a legjobb női alakítás díját pedig Ullmann Mónika kapta. Mindkét művész a Miskolci Nemzeti Színház Lukáts Andor rendezte Pillantás a hídról című produkciójában nyújtott teljesítményéért vehette át az elismerést.


A Fesztiváldíjat a színészi csapatjátékért a kaposvári Csiky Gergely Színház művészei nyerték el, a Szerelem című előadással, a díjat Takács Kati és Mészáros Sára vette át. A zsűri különdíját ezúttal a legígéretesebb pályakezdő színésznőnek, Hartai Petrának, a Ványa bá című előadásban való játékáért ítélték oda.


A Hazatéréssel nagy sikerrel bemutatkozó Zenthe Ferenc Színház díjának átadásakor a fesztiváligazgató Lantos Anikó elmondta: valamennyi zsűritag egyetértett abban, hogy a salgótarjáni teátrum műhelyteremtő alkotómunkáját el kell ismerni. A díjat Simon Lajos, a színházat működtető gazdasági társaság igazgatója és Susán Ferenc színházmanager, rendező vette át.

 

NÓGRÁD24

 

2016-09-13

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite