2019. július 22., hétfő - Magdolna
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeFiatal fémtolvajokat fogott el a körzeti megbízott

Fiatal fémtolvajokat fogott el a körzeti megbízott


Január 16-án bejelentés érkezett a Balassagyarmati Rendőrkapitányságra, hogy Drégelypalánk községben, az ún. Schaffer kút felé vezető út és a vasút találkozásánál található vasúti híd egyik korlátszelvényét ismeretlen személyek eltávolították, az a hídtól mintegy 30 méterre az út melletti bozótosba van bedobva.

fémtolvajok

A kép illusztráció!


A helyszínre érkező körzeti megbízott a híd közelében megtalálta a feldarabolt korlátot, de ekkor még az adatgyűjtés eredményre nem vezetett. Feltételezve, hogy az elkövetők visszajönnek a körzeti megbízott figyelő szolgálatot látott el. Az intézkedések eredményeképpen 2012. január 17-én este szolgálatteljesítés közben a falu rendőre két személyt ért tetten, akik a feldarabolt korlátokat egy kézikocsira akarták pakolni. A cselekmény abbahagyására irányuló rendőri felszólításra a két személy elszaladt, de sikerült mindkettőjüket elfogni és feltartóztatni.


A balassagyarmati rendőrök kollégájuk segítségére siettek, előállították az elkövetőket és lefoglalták a fém tárgyakat és a kézi kocsit. A 16 éves drégelypalánki fiatalembert a mintegy 100.000 forint értékre elkövetett lopás miatt a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki és - mivel az utóbbi években több vagyon elleni bűncselekményt is elkövetett - őrizetbe vették. A gyanúsított 12 éves gyermekkorú társát az ügyben tanúként hallgatták ki, magatartásáról a rendőrség értesített az illetékes gyámhivatalt.

 

Forrás: police/HÍR PORT24

2012-01-18

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite