2019. május 27., hétfő - Hella
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeFiatalok múltja jelene és jövője Nógrád Megyében

Fiatalok múltja jelene és jövője Nógrád Megyében- címmel három napos konferencia zajlik Salgóbányán


Mintegy 100 fiatal táborozik és közben hallgat érdekes előadásokat a lehetőségeiről. A tábort szervező Rákos Szabolcs elmondta, hogy nagy problémája a megyének a fiatalok elvándorlása. Tömegével hagyják el a megyét a diplomás fiatalok és a szakmunkások is. Nincs munka, nincs főiskola, nincs perspektíva a fiatalok előtt. Jobbára a személyes példa, ami segíthet. Alternatívákat kell kínálni a fiataloknak.


Hans KaiserA tábor második napján Hans Kaiser a Konrard Adenauer alapítvány magyarországi képviseletvezetője kezdte a beszélgetést a résztvevőkkel Hans Kaiser úr mondandójában hangsúlyozta, hogy minden egyes ember legyen az kőműves vagy jogász fontos tagja a társadalomnak, mert mindenki szaktudására szükség van. Fontosak a gyökereink ápolása, fontos hogy ismerjük a múltunkat, éljünk a jelenben és fontos, hogy együtt építsük a jövőnket. Kötelességgel tartozzunk mindannyian azzal, hogy a saját hazánkat építsük, szolgáljuk és szűkebb pátriánkért kell még többet tennünk - mondta Hans Kaiser a Német szövetségi állam egykori minisztere.

Majd hozzá tette legyetek itt mindannyian büszkék, hogy egy olyan állam polgárai vagytok, aki 20 évvel ezelőtt mert tenni lépéseket a demokrácia irányába, és ennek az államnak, Magyarországnak mi németek is hálával és elismeréssel tarozunk.

Gulyás GergelyHans Kaiser úr felszólalását követően Gulyás Gergely országgyűlési képviselő szólt a nógrádi fiatalokhoz, aki elsősorban azt hangsúlyozta, hogy jó maga is 28 évesen, tudja, hogy a mai fiataloknak milyen problémákkal kell szembesülniük. Sajnos az előző kormány döntései csak tovább rontották Magyarország és a fiatalság helyzetét is, jelenleg nekünk most az a legfontosabb feladatunk, hogy stabilizáljuk az ország gazdasági helyzetét, most tűzoltás történik- mondta a képviselő, majd hozzátette, jelenleg az állammal szemben bizalmatlanok az emberek és ezt meg kell változtatni. Az államnak minden egyes polgárát szolgálnia kell, vissza kell szerezni a polgárok hitét, bizalmát.

Este Dr. Rétváry Bence államtitkár arról beszélt, hogy biztatóbb a fiatalok helyzete, mint egy évvel ezelőtt. Azonban még mindig minden korábbinál magasabb a külföldre költöző fiatalok száma. Az elmúlt 1-2 hónapban a kormány szinte minden területen változtatott. Sok esetben 20-60 éves tabukat döntött meg. Ez is hozzájárul ahhoz, hogy a fiatalok helyzete változik.
A beszélgetésen jelen volt Rákos Szabolcs Szalmatercs és Nagy - Majdon József Bátonyterenye polgármesterjelöltje, akik maguk is fiatalok és tudják, érzik mit kell tenni ahhoz, hogy településük élhetőbb legyen a pályakezdők, és a családosok számára is.

 

Forrás: HÍR PORT24

 

2010-07-21

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite