2019. augusztus 19., hétfő - Huba
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeFiatal vállalkozók támogatása Salgótarjánban

Fiatal vállalkozók támogatása Salgótarjánban

Dániel Zoltán alpolgármester megbeszélést folytatott Gál Andreával, a Fiatal Vállalkozók Országos Szövetségének projektvezetőjével a lezáruló TÁMOP 2.3.6.A program helyi eredményeiről és tanulságairól. Az Európai Unió által finanszírozott projekt keretében a vállalkozni vágyó 35 év alatti fiatalok 3 millió, társas vállalkozás esetén 6 millió támogatást kaptak ötleteik megvalósításához.

stvallalkozo

Szó esett arról, hogy a FIVOSZ által működtetett "Vállalkozz Itthon!" konzorcium különböző szponzorok segítségével 2015-ben egy road-show keretében az ország több pontjára ellátogat. Várhatóan augusztusban érkezik Salgótarjánba az esemény. A sok színes program mellett az érdeklődők találkozhatnak sikeres idősebb és fiatal vállalkozókkal, játékos formában ismerkedhetnek meg az üzleti élet minden részletével és tanácsokat is kaphatnak.

Dániel Zoltán elmondta, a mai megbeszélés fő témája a tervezett road-show volt, de olyan dolgok is szóba kerültek, mint például a fiatalok migrációja, a csökkenő vállalkozási kedv, illetve a helyi szolgáltatások színvonala. Az Önkormányzat egyik legfontosabb feladata a jövő nemzedékének itthon tartása, amihez egy kulcs lehet, ha az ifjabb generáció lehetőséget lát a helyi vállalkozásra. A projektvezető arról tájékoztatotta az alpolgármestert, hogy a következő EU-s pályázati ciklusban is lesz mód támogatni a saját vállalkozás alapításán gondolkozó 18-40 év közötti jelentkezőket.

Forrás: Salgotarjan.hu/ Nógrád24

 

 

2015-01-09

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite