2019. július 15., hétfő - Henrik
Keresés a tartalomban
NagyvilágFico: Magyarországot az elszigetelődés veszélye fenyegeti

Fico: Magyarországot az elszigetelődés veszélye fenyegeti

Robert Fico, az ellenzéki Irány-Szociáldemokrácia (Smer) elnöke szerint Magyarországot az a veszély fenyegeti, hogy az európai uniós elnökség bejezése után nemzetközileg elszigetelődik. A volt szlovák miniszterelnök szerdai pozsonyi sajtótájékoztatóján úgy vélte, hogy a mai magyar kormány ezt meg is érdemli.

Robert Fico

"Magyarország az (EU) elnökség befejezése után nagyon bonyolult nemzetközi helyzetbe kerülhet, és lehetséges, hogy néhány kormány nyomást fog gyakorolni a magyar kormány elszigetelésére. Csak azt kapják, amit megérdemelnek, mert mindig ezt akarták" - mondta újságíróknak Fico a Smer árnyékkormányának tanácskozása után.

A Velencei Bizottságnak az új magyar alaptörvénnyel kapcsolatos állásfoglalásáról Fico azt mondta: csak megerősítette a Smernek azt a véleményét, hogy az új magyar alkotmányban az ország területén kívül is hatályos elemek vannak, illetve, hogy kollektív kisebbségi jogokról beszél.

A szlovák lakosság 40-45 százalékának támogatását élvező ellenzéki párt elnöke ismételten bírálta az Iveta Radicová vezette kormányt. Szerinte passzívan szemléli a magyar kormány politikáját, s nem reagál határozottan a budapesti lépésekre. Fico úgy vélekedett: ez annak következménye, hogy Iveta Radicová miniszterelnök és Mikulás Dzurinda külügyminiszter személyesen nagyon jóban van Orbán Viktor magyar kormányfővel.

Mikulás Dzurinda szerda délelőtti sajtótájékoztatóján a Velencei Bizottság dokumentumával kapcsolatban azt mondta: az állásfoglalás bizonyítéka annak is, hogy a szlovák diplomácia sikeresen teszi a dolgát, s eredményeket ér el, ellentétben a szlovák ellenzékkel, amely többnyire csak hangoskodik és hisztériát kelt.

 

Forrás : MTI / HÍR PORT 24

 

2011-06-22

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite