2019. április 22., hétfő - Csilla
Keresés a tartalomban
ItthonFidesz: 160 ezerrel több a foglalkoztatott a kormányváltás óta

Fidesz: 160 ezerrel több a foglalkoztatott a kormányváltás óta


Az Országgyűlés foglalkoztatási bizottságának fideszes alelnöke szerint az eddigi eredmények azt mutatják, Magyarország jó utat választott a foglalkoztatáspolitikában, hiszen ma már 160 ezerrel többen dolgoznak, mint a kormányváltáskor.Kara Ákos így kommentálta az LMP-s Szél Bernadett keddi sajtótájékoztatóját, ahol az ellenzéki politikus azt mondta, pártja szerint a kormánynak semmiféle foglalkoztatáspolitikai víziója nincs, egyúttal jelezte, az LMP hamarosan egy zöldmunkahely-teremtési koncepciót mutat be.


A foglalkoztatási bizottság fideszes alelnöke az MTI-hez eljuttatott reagálásában azt írta: a foglalkoztatáspolitikában továbbra sem koncepciókra, víziókra van szükség, hanem olyan érdemi segítséget nyújtó intézkedések végrehajtására, mint az Országgyűlésben tavaly elfogadott munkahelyvédelmi akcióterv. Ennek keretében a munkáltatók februártól érvényesíthetik a leginkább kiszolgáltatottak, így az anyasági támogatások után munkába álló kismamák, a pályakezdő fiatalok, az 55 év felettiek, a szakképzettséget nem igénylő munkakörben dolgozók és a tartós munkanélküliek után járó adókedvezményeket - sorolta.


Kara Ákos hangsúlyozta, a kormánytöbbség a hazai munkahelyek megőrzésében, a hazai vállalkozások támogatásában, tehercsökkentésében és a magyar embereknek munkát adó külföldi beruházások erősítésében hisz. Emellett pedig a közfoglalkoztatás munkát ad azoknak, akiknek egyébként nem jutna jelenleg más, csak a tartós munkanélküliség - tette hozzá a politikus.


Forrás:MTI/HIR PORT24

 

2013-01-15

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite