2019. április 25., csütörtök - Márk
Keresés a tartalomban
ItthonFidesz: a baloldal tudatosan hagyta, hogy a magyar családok devizában adósodjanak el

Fidesz: a baloldal tudatosan hagyta, hogy a magyar családok devizában adósodjanak el


A Fidesz szóvivője szerint egyre több jel utal arra, hogy "a Gyurcsány-Bajnai-kormányok állításukkal ellentétben nagyon is jól tudták, hogy milyen veszélybe sodorják a családokat, amikor a devizahiteleket felpörgették".

Zsigó Róbert


Zsigó Róbert csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatóján hozzátette: a baloldal tudatosan hagyta, hogy a magyar családok devizában adósodjanak el, mert ez a bankoknak jó üzlet volt. A fideszes politikus szerint az előző kormányok szándékosan okoztak kárt az embereknek, ráadásul cserbenhagyták őket. Szavai szerint az elmúlt napokban Gyurcsány Ferenc volt kormányfő és Szigetvári Viktor, az Együtt-PM társelnöke is beismerte, hogy az akkori kormányok hibáztak a devizahitelek állami szabályozásával kapcsolatban.


Zsigó Róbert szerint ezek után felháborító, hogy a baloldal "naponta próbálja sikálni a felelősségét" és azt hangsúlyozzák, hogy az első Orbán-kormány vezette be a devizahiteleket. A Fidesz szóvivője felhívta a figyelmet arra, hogy az első Orbán-kormány idején "a kutya nem vett fel" devizahitelt, mert olyan erős otthonteremtési támogatási rendszer volt, hogy "bolond lett volna bárki devizában eladósodni". Hangsúlyozta: 2004 előtt a teljes hitelállomány 1 százaléka volt csak devizahitel.


A 2004-es kormányváltást követően azonban az új kabinet megszüntette a kamattámogatást és a hitelkedvezményeket, és csökkentette a hitelplafont, a devizahiteleket ugyanakkor alig szabályozták - mondta a kormánypárti képviselő, aki szerint ennek lett az eredménye, hogy 2010-re minden harmadik háztartásnak volt devizahitele, amelyek mértéke 2004-hez képest a 140-szeresére nőtt, és a teljes lakossági hitelállomány 50 százalékát tette ki.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2013-08-08

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite