2019. augusztus 22., csütörtök - Menyhért
Keresés a tartalomban
ItthonFidesz: a bankok nem akadályozhatják az ingyenes pénzfelvételt

Fidesz: a bankok nem akadályozhatják az ingyenes pénzfelvételt


A Fidesz reméli, a bankok nem próbálják majd akadályozni, hogy az emberek éljenek az ingyenes készpénzfelvétel jogával - mondta a kormánypárt szóvivője szombati budapesti sajtótájékoztatóján.

Selmeczi Gabriella003


Selmeczi Gabriella emlékeztetett, hogy december 1-jén, azaz vasárnap indul a havi kétszeri - legfeljebb 150 ezer forintig - díjmentes pénzfelvételhez szükséges nyilatkozattétel, amelyet személyesen a pénzintézetüknél vagy e-bankon keresztül tehetnek meg az ügyfelek. A kitöltött és aláírt nyilatkozatot egyébként hozzátartozó is beviheti majd a bankfiókba - tette hozzá a Fidesz szóvivője.


Hangsúlyozta, az ingyenes készpénzfelvétel - amelyre egy számla esetében lesz lehetőség - a pénzügyi rezsicsökkentés része, a lakosság banki költségeit csökkenti majd. Úgy fogalmazott: "nem engedhetjük, hogy a bankok degeszre keressék magukat magyar munkavállalókon, családokon, és aránytalanul megcsapolják bankszámlájukat", ha fel akarják venni fizetésüket, nyugdíjukat.


A kormánypárt reméli, egyes pénzintézetek nem próbálják majd megakadályozni "különböző adminisztrációs trükkökkel", hogy ügyfeleik éljenek az ingyenes pénzfelvétel jogával - mondta a szóvivő, hozzátéve, "bízunk benne, hogy a bankok nem akarják becsapni és akadályozni ügyfeleiket, ahogy azt a végtörlesztés esetén megtették".


Selmeczi Gabriella jelezte, hogy aki februártól élni akar az ingyenes készpénzfelvétel jogával, annak január 20-ig kell nyilatkoznia, de aki elmulasztja ezt az időpontot, az sem veszíti el a lehetőséget, csak később lesz rá jogosult. A nyilatkozat tartalmát meghatározó kormányrendelet a pénteki Magyar Közlönyben jelent meg.


A Fidesz szóvivője sajtótájékoztatóján reagált Dorosz Dávid szombati szavaira is. Az Együtt-PM szövetség független országgyűlési képviselője szerint a 16 százalékos egykulcsos személyi jövedelemadó a "Fidesz ősbűne", mert a magyar emberek többsége rosszul járt azzal, továbbá munkahelyek tízezreit szüntette meg és fiatalok vándoroltak el miatta. Selmeczi Gabriella erre azt mondta: a Bajnai-párt "személyeskedő támadásokkal leplezi valós szándékát", vagyis hogy "az egész bukott baloldal valójában adóemelést szeretne".

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2013-11-30

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite