2019. március 24., - Emőke
Keresés a tartalomban
ItthonFidesz: a bukott baloldal felelős a devizahitelek elszabadulásáért

Fidesz: a bukott baloldal felelős a devizahitelek elszabadulásáért


A Fidesz szerint a baloldal "igazságos megoldásai" sorozatos megszorításokat eredményeztek, devizahitelbe hajszolták a családokat, cserbenhagyták a munkavállalókat és a csőd szélére sodorták az országot.

Fidesz logo


A Fidesz-frakció így reagált Szanyi Tibor (MSZP) csütörtöki kijelentéseire. A szocialista képviselő felszólította a kormányt, hogy semmilyen "újabb rossz ötletét" ne tegye kötelezővé a devizahiteleseknek. A politikus olyan igazságos megoldást javasolt, amelynek része, hogy a legnehezebb helyzetben lévők újratárgyalhassák szerződéseiket bankjaikkal.


A Fidesz ezzel kapcsolatos közleményében azt írta: a Gyurcsány-Bajnai-szövetség soha nem a magyar családok, hanem a bankok és a multik mellé állt. "A bukott baloldal ma is próbálja lerázni saját felelősségét, de a számok nem hazudnak: a baloldali kormányzás idején a devizahitelek összege a 140-szeresére emelkedett. 2010-re a magyar lakosság több mint 6300 milliárd forint értékű lakáshitelt nyögött". Több mint 1 millió otthonra került banki jelzálog - írták.


Hozzáfűzték: ha szocialistákon múlna, jelenleg is ugyanazt a családellenes politikát folytatnák, mint korábban, a családi adókedvezményt több százezer családtól vennék el, akiket magasabb adókulccsal terhelnének. A magyar emberek nem kérnek az ilyen fajta igazságból, a "baloldal sumákolás és hazugságok helyett bocsánatkéréssel tartozik a bajba jutott családoknak" - áll a nagyobbik kormánypárt közleményében.


Szerintük itt lenne az ideje, hogy szembenézzenek a valósággal: amióta a magyar emberek elzavarták a Gyurcsány-Bajnai-kormányt, Magyarország kijött a gazdasági recesszióból, és a magyar gazdaság egyre több kedvező mutatóval bír immár a gazdasági növekedés terén is. Három éve hazánkat még Görögországgal egy lapon emlegették, mára azonban Magyarország pénzügyileg talpra állt, az utolsó fillérig megszabadult a baloldal által felvett IMF-hiteltől, kilenc év után kiszabadult a túlzottdeficit-eljárás alól, az államadósság csökkenő pályára állt, negyven éve nem volt ilyen tartósan alacsony az infláció - soroljál a közleményben.


A kormányváltás óta meghozott devizahiteleseket segítő intézkedések már több százezer család otthonát mentették meg, és a Fidesz-kormány továbbra sem engedi el a devizahitelesek kezét, jelenleg is többféle intézkedésen dolgozik a bajba jutott családok megmentése érdekében - közölte a Fidesz-frakció.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2013-08-22

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite