2019. június 20., csütörtök - Rafael
Keresés a tartalomban
ItthonFidesz: adóemelést és a rezsicsökkentés eltörlését akarja a baloldal

Fidesz: adóemelést és a rezsicsökkentés eltörlését akarja a baloldal


A Fidesz szerint adóemelést és a rezsicsökkentés eltörlését akarja a baloldal. "A bukott baloldal ma egyenesen kimondta, hogy adóemelést akar és el akarja törölni a rezsicsökkentést" - áll a nagyobbik kormánypárt által szerdán az MTI-hez eljuttatott közleményben.

Fidesz logo


Ebben arra reagáltak, hogy Mesterházy Attila, a szocialista párt elnöke az MSZP és az Együtt-PM Pest megyei országgyűlési képviselőjelöltjeinek bemutatásán megerősítette, hogy többkulcsos, progresszív adórendszert szeretnének. Hozzátette, hogy adót akarnak emelni a gazdagoknak, mert nagyobb szolidaritást várnának tőlük, a kisebb keresetűeknek pedig adni szeretnének. Szigetvári Viktor, az Együtt-PM szövetség társelnöke azt mondta, jelenlegi formájában megszüntetnék a rezsicsökkentést, de rengeteg dolgot tennének azért, hogy olcsóbb legyen a közszolgáltatás.


Szűcs Lajos, a Pest Megyei Közgyűlés elnöke, a Fidesz megyei elnöke közleményében azt írta: Pest megye nem kér többet "sem a Gyurcsány-Bajnai-korszak bukott gazdaságpolitikájából, sem korrupt és alkalmatlan megyei politikusaiból". "Ma a megye talpra áll, a gazdaság élénkül", egy év alatt hat százalékkal csökkent a munkanélküliek száma, az itt működő vállalkozások bízhatnak a tartós gazdasági növekedésben.


A baloldal "megszorításokra épülő társadalompolitikájával" szemben ma a családok terhei csökkennek. Csökkent és tovább csökken a családok adója és a rezsi - olvasható a közleményben. Szűcs Lajos úgy fogalmazott: "a baloldalon ma ugyanazok vannak együtt, itt Pest megyében is, akik egyszer már tönkretették az országot, de az itt élők nem kérnek se a korrupcióból, se az alkalmatlanságból".


"Baja Ferenc, a Gyurcsány-Bajnai-kormány államtitkára, a szocialisták volt pártigazgatója számos korrupciós ügy érintettje. Pest megye nem kér abból a Braun Róbertből sem, aki bizalmasa volt mindazoknak, akik tönkretették az országot: az egymilliárd forintos tartozást maga után hagyó SZDSZ-nek, Gyurcsány Ferencnek, Mesterházy Attilának, Simor Andrásnak és Bajnai Gordonnak is" - zárul a közlemény.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2013-12-18

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite