2019. július 24., szerda - Kinga, Kincső
Keresés a tartalomban
ItthonFidesz: a Gyurcsány-koalíció ellenségnek tekinti a családi adórendszert

Fidesz: a Gyurcsány-koalíció ellenségnek tekinti a családi adórendszert


A Fidesz szóvivője szerint a "Gyurcsány-koalíció" ma is első számú ellenségének tekinti a családi adórendszert.

Selmeczi Gabriella003


Selmeczi Gabriella keddi budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, a Gyurcsány-korszak "hét fő bűne" közül az egyik a családokat érő megszorítások. 2010 előtt sorozatos rezsiemelések voltak, elvettek egyhavi nyugdíjat, a közszolgálati dolgozóktól pedig egyhavi bért, bevezették a vizitdíjat, 250 ezer embert tettek munkanélkülivé, és megszüntették a hároméves gyest - sorolta, a legsúlyosabb bűnnek pedig az egy- és kétgyermekes családok adókedvezményének eltörlését nevezte. Utóbbival 1,7 millió család zsebéből húztak ki pénzt - tette hozzá.


Megjegyezte, a családi pótlékot is megadóztatták volna, ami végül az Alkotmánybíróság döntése miatt nem lépett hatályba. Ma ugyanez a "Gyurcsány-koalíció" állt össze, ugyanazok, akik ha pénzbehajtásról van szó, egy percig sem gondolkodnak azon, hogy azt a gyermeket nevelőktől vagy a külföldi bankoktól, multiktól vegyék el - mondta a Fidesz szóvivője, kijelentve, hogy a Gyurcsány-korszakban "mindig a gyermeket nevelő családokon csattant az ostor".


Selmeczi Gabriella szavai szerint a "Gyurcsány-koalíció" ha tehetné, újra eltörölné a családokat segítő intézkedéseket. Ezzel szemben a Fidesz úgy gondolja, a gyermek az első, ezért vezette be a családi adórendszert, amellyel az idén 600 milliárd forint marad a családok zsebében. A szóvivő Gyurcsány Ferenc hétfői debreceni lakossági fórumára reagálva úgy fogalmazott: a volt miniszterelnök szégyellhetné magát, hiszen "végighazudta az egész kormányzását".


A baloldal plakátkampányát firtató kérdésre azt válaszolta, az új "Gyurcsány-érának" ma is egyetlen eszköze van, a gyűlöletkampány. "Szobordöntögetés, hamisítás, hazugságok, csalás, hergelés, erőszakos akciók: ezt tudja Ron Werber, és erre van szüksége Gyurcsány Ferencnek és csapatának" - mondta. A következő parlamenti választás tétje szerinte ezért az, hogy "visszasüllyedünk-e a Gyurcsány-korszak sikertelen és gyűlölettel teli világába", vagy folytatódhat a jelenlegi gazdaság- és társadalompolitika.


A friss statisztikai adatokat - amelyek szerint a bruttó átlagkereset 4,1, a nettó 5,7 százalékkal volt magasabb tavaly novemberben, mint egy évvel azelőtt - Selmeczi Gabriella úgy kommentálta: a gazdaság számos adatán látszik, hogy Magyarország kimászott a kátyúból, sikerült visszarántani a gazdaságot a szakadék széléről.


A szóvivőt arról is megkérdezték, hogy a Magyar Nemzet információi szerint Kubatov Gábor, a Fidesz pártigazgatója és Gyürk András kampányfőnök levelet írt a Fidesz tagságának, hangsúlyozva: nem válogat a baloldal az eszközökben, hogy újra hatalomra jusson, ezért a kormánypártoknak mindenre fel kell készülniük. Selmeczi Gabriella azt mondta: arra figyelmeztették a Fidesz-tagokat, hogy nem szabad lebecsülni a választási küzdelmet, mert a "Gyurcsány-koalíció" minden aljas eszközt bevet majd.

 

Forrás: MTI/NÓGRÁD24

 

2014-01-21

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite