2019. június 16., - Jusztin
Keresés a tartalomban
ItthonFidesz: a Jobbik ne rágalmazza a munkájukat végző rendőröket!

Fidesz: a Jobbik ne rágalmazza a munkájukat végző rendőröket!


A Fidesz szóvivője arra szólította fel a Jobbikot, hogy konkrétumok nélkül ne rágalmazza a munkájukat végző rendőröket.

selmeczi_gabriella01

"Meglepődve látjuk, hogy a Jobbik a rend oldaláról a normaszegők oldalára állt" - írta Selmeczi Gabriella az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében, amellyel Mirkóczki Ádám és Apáti István aznapi sajtótájékoztatójára reagált.

A jobbikos képviselők szerint a rendőrség mára "Országos Pénzbehajtó Szolgálattá" változott, hiszen a bűnmegelőzés és a bűnüldözés helyett csak a bírságolással törődnek. Jelenleg már nem is bújtatott, hanem nyílt pénzbehajtás zajlik a "nemzetközi uzsorás - az IMF - törlesztő részleteinek kifizetése érdekében". A legtöbb embernek a rendőrségről nem a rend fenntartása és a bűncselekmények megelőzése jut az eszébe, hanem a traffipax és az extrém összegű bírságok, amelyek elviselhetetlen terheket jelentenek a társadalomnak - mondták az ellenzéki politikusok.

Selmeczi Gabriella a közleményében azt írta: a rendőrségnek nem csupán a vagyon elleni bűncselekmények megakadályozása hanem a közlekedési szabályok betartatása is feladata. "Ezeknek a szabályoknak a megszegése emberek életébe kerülhet" - hangsúlyozta a szóvivő. A Fidesz nem érti, hogy a Jobbik miért kifogásolja, hogy a rendőrök elvégzik a törvény által rájuk rótt feladatukat - írta Selmeczi Gabriella, aki szerint ez "kifejezetten meglepő" egy olyan párttól, amely épp a közbiztonság javításának ígéretével hívta fel magára a figyelmet.

"Természetesen, ha a Jobbik képviselői törvénytelenség gyanúját észlelik, akkor haladéktalanul jelentsék az illetékes szerveknek, de konkrétumok nélkül ne rágalmazzák a munkájukat végző rendőröket" - olvasható a közleményben.

 

A témához kapcsolódó cikkeink:

Jobbik: a rendőrség ma már inkább Országos Pénzbehajtó Szolgálat>>>

Forrás: MTI/ HÍR PORT24

 

 

2012-05-09

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite