2019. augusztus 20., kedd - István
Keresés a tartalomban
ItthonFidesz: a kormány elutasítja a megszorítások politikáját

Fidesz: a kormány elutasítja a megszorítások politikáját


A kormány elutasítja a megszorítások politikáját - írta az MTI-hez vasárnap eljuttatott közleményében a Fidesz szóvivője. Selmeczi Gabriella a szocialista Tukacs István szavaira reagált, aki arról beszélt, hogy a kabinetnek parlamenti vitában kellene bemutatnia és megvédenie a kedden nyilvánosságra került "megszorító intézkedéseket".

Selmeczi Gabriella003


A Fidesz szóvivője úgy fogalmazott, hogy "az MSZP nyolcéves országrombolása, megszorításai ellenére, a 2010-ben példátlan nemzeti összefogással felhatalmazott kormánynak sikerült megőriznie a társadalmi-politikai stabilitást". Hozzáteszi, hogy az adósság csökken, a költségvetés kontroll alatt van és a kabinet 2013-ban is tartani tudja a 3 százalék alatti hiányszintet. A kormány által indított nagy programok, átalakítások készültségi szintje 83 százalékos - hangsúlyozza.


Végül leszögezi, hogy a kormány elutasítja a megszorítások politikáját, kitart céljai mellett, "az eredmények nyilvánvalóak, az MSZP hazugságaira pedig ma már senki sem kíváncsi". Tukacs István, a szocialista párt országgyűlési képviselője sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a keddi Magyar Közlönyben közzétett kormányhatározat alapján a minisztereknek a gyógyszertámogatások és a közösségi közlekedés finanszírozásának csökkentésére kell javaslatot tenniük, de emellett a dokumentumban rögzítik kormányzati beruházások leállítását is.


Az MSZP szerint a kormánynak parlamenti vitában kellene bemutatnia és megvédenie a kedden nyilvánosságra került "megszorító intézkedéseket" - mondta a politikus.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

2012-02-26

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite