2019. március 21., csütörtök - Klaudia
Keresés a tartalomban
ItthonFidesz: a közös háztartásban élő élettársak is jogosultak a családi adókedvezményre

Fidesz: a közös háztartásban élő élettársak is jogosultak a családi adókedvezményre


családA Fidesz szerint a családi adókedvezményre vonatkozó jogszabály világosan kimondja, hogy az élettársak is jogosultak a kedvezményre, amennyiben közös háztartásban nevelik gyermekeiket.


A nagyobbik kormánypárt, az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében Lendvai Ildikó szocialista képviselő korábbi tájékoztatására reagált, amelyben az ellenzéki politikus azt állította, hogy a kormánynak nem minden család egyforma, a kabinet csak a férfi és nő házasságán alapuló családot kívánja részesíteni megkülönböztetett védelemben, és másodrangúvá teszik az egyszülős családokat, a gyermeket nevelő élettársakat. A Fidesz szerint Lendvai Ildikó azért nem tudta "értelmezni" az általa kifogásolt jogszabályt, mert "korábban el sem tudta képzelni, hogy a kormány ilyen széles körben támogassa a családokat".
Kiemelik: a parlament emberi jogi bizottságának szocialista tagja "tudatosan félreértelmezi a törvény nem biológiai gyermekekre vonatkozó részét". A jogszabály ugyanis egyértelműen kimondja, hogy a családi pótlékra jogosultak minden esetben igényelhetik a családi adókedvezményt is - fűzik hozzá.


A Fidesz ezért arra hívja fel Lendvai Ildikó figyelmét, hogy "ne vezesse félre a közvéleményt sajátos jogszabály értelmezésével és tartózkodjon a gyermeket nevelő családok félretájékoztatásától".

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

2011-01-29

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite