2019. május 26., - Fülöp
Keresés a tartalomban
ItthonFidesz: a Gyurcsány Ferenc tisztázza a szakdolgozatát is!

Fidesz: a "társszerző" Gyurcsány Ferenc tisztázza a szakdolgozatát is!


A Fidesz szerint szép dolog, hogy Gyurcsány Ferenc "bevallja", hogy csupán társszerzője egy Nobel-díjas közgazdász új könyvének, de a volt kormányfőnek tisztáznia kell azt is, ki a szerzője az 1984-ben írt szakdolgozatnak.

Fidesz logo

A nagyobbik kormánypárt vasárnap az MTI-nek azt követően küldött közleményt, hogy a Demokratikus Koalíció (DK) közölte, Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök társszerzője egy Nobel-díjas amerikai közgazdász, Lawrence R. Klein napokban megjelenő könyvének.

A Fidesz szerint "Klein professzor megkönnyebbülhet", és most már csak az van hátra, hogy a bukott miniszterelnök azt is tisztázza, ki a szerzője a korábbi "tudományos munkának", a Balaton-felvidék szőlészete és borászata című dolgozatnak.

A Hír TV egy hete vasárnap azt állította: a bírálat alapján rekonstruált 35 oldalas Gyurcsány-dolgozat minden ponton egyezik volt sógoráéval, aki négy évvel korábban azonos címen adott be dolgozatot. A televízió szerint a feltárt egyezések jelentősen erősítik a plágiumgyanút.

A volt szocialista kormányfő kedden képtelen vádnak nevezte, hogy egykori sógora négy évvel korábbi szakdolgozatának első 35 oldalával megegyező diplomamunkát adott volna be 1984-ben a pécsi tanárképző főiskolán. Másnap az ATV Egyenes beszéd című műsorában pedig nemmel válaszolt arra a kérdésre, hogy másolta-e a szakdolgozatát vagy annak egy részét.

Forrás: MTI/ HÍR PORT24

 

 

2012-05-06

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite